Sammendrag

Etter utallige start på ett blogginnlegg får jeg bare ta en kjapp oppdatering og heller starte på ny frisk 🙂

Det viktigste er vel at Mia og Poppit har gått hver sin ordinære blodspor prøve, og begge fikk 1 premie 😀 begge gikk fine spor, der jeg selv følte meg sikker i at de hadde alt under kontroll. Veldig deilig følelse å bare gå bak og vite hunden vet hva den driver med! Mia gikk litt for fort, ellers fikk de Meget bra på alt 🙂 Så da får vi prøve å legge inn noen flere prøver i sommer/høst.

2 jenter som tror de har kommet til gjeterhund paradis 🙂

Utover den vanlige treningen (som er litt amputert pga ferieavvikling osv) så har vi begynt å gjete fast. Ja med Poppit og Mia. Choco får jeg vente litt med. Vi har instruktør med oss og har «klippekort» så det får holde med de to til jeg eventuelt finner en plass å trene som er litt mer gratis 😉

Ikke en veldig glamorøs hobby 😉

Begge to har etter 10 ganger kommet et godt stykke på vei. Poppit har jo gjetet før, men måtte litt tilbake til start etter over 1 år uten å ha sett en sau. Hun stresser seg opp for mye, og sauene liker henne ikke. Men nå begynner ting å bli litt bedre. Hun virrer litt mye, er veldig «av/på» og er til tider litt for avhengig av meg. Dette vet jeg om, så vi får bare satse på at hun får mer kontroll på seg selv og mer selvtillit inne hos sauen etterhvert 🙂 Hun er flink til å drive, vi må bare få ned farten enda mer, også skal høyre/venstre sitte bedre inne hos sauen- ikke bare når vi «tørrtrener»

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1kdF7qLmZx8&w=640&h=480]
Mia startet med å ville spise sauen. Nei det er å ta i litt, men det var MYE lyd, jenta sto på to ben og det var veldig mye stress. Men med roooolig trening i liten kve med line, så har hun nå på 10 treninger roet seg MYE MYE og driver nå på lik linje med Poppit løs på jordet, eller egentlig bedre, for hun stresser ikke og er mer rolig og fokusert. Vi har langlinen som regel slepende etter- for å kunne stoppe de om de har lyst til å gå for fort, men det er vel egentlig unødvendig nå. Mia er blitt sååå rolig, og viser ingen antydning til å ville ruse inn. Vi jobber med høyre venstre hjemme, og når det sitter skal det bli gøy 🙂

Mia en av de første øktene. Veldig ivrig ja 😉

Mia i dag. Rolig og kjempe flink på det store jordet 🙂

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MsGSDWMmVok&w=640&h=480]

Denne lille snutten er fra 16 Juli. Det er Ørjan som startet med henne, men nå har jeg tatt over 🙂

Målet er å kunne være med på sauesanking til høsten. Og kanskje- om det hadde vært mulig å fortsette å gjete vinteren igjennom (dette tilbudet vi har nå varer bare til september) reise til Sverige på en ASCA konkurranse eller to 🙂 Men jeg tviler vel egentlig vi finner en bonde i nærheten som har lyst til å låne oss sau, og som også har jordet vi kan drive på. Men er lov å håpe!!

Ikke alltid det er like trivelig å stå bundet til ett gjerde 😛

Link til Facebook album med diverse gjeterhund bilder.


Men i oppholdsvær er det ikke sååå ille heller 🙂

Jeg pleier å oppdatere statusen min på facebook med en liten notis fra treningene, så jeg får i det minste prøve å lime inn den her, og med noen bilder når vi har med kamera 🙂


Jeg har fått gjeterfløyte av Berit, men foreløbig virker den best som pannebånd 😛
Tada 😀