Mh og gratulasjoner

Jeg vurderer å legge ned bloggen nå. Besøks antallet er bittelite og ingen kommenterer, så det er liten vits å fortsette. Evnt kommer jeg til å ha en lukket blogg, bare for mine egne trenings notater 🙂
Men enn så lenge er den her, og jeg skal oppsummere litt siden sist.

Den siste Lp konkurransen vi hadde (av 3 på 1 uke) så gikk det heller dårlig med oss. Eller jeg er faktisk mye mer fornøyd med både Poppit og Mia, en de 2 andre konkurransene, men 1 premien uteble. Med Mia så skaffet jeg oss en 0 pga en missforståelse med meg og dommeren (igjen 😛 ) og jeg ble rett å slett ubekvem av å gå kl 1 for denne dommeren. Dommeren pirket veldig mye på småting som skulder bevegelser og vekt fordeling, og det føltes veldig forstyrrende der og da. Mia jobbet stort sett bra, men hun datt helt ut på siste øvelse. Poppit gikk veldig bra, men atter en gang fikk vi 0 på sitt under marsj og ruta. Seriøst frustrerende!!! Heldigvis føltes det bedre å gå for dommeren nå 🙂
Choco var totalt utsatt pga varmen. Og det tror jeg jeg også var 😛 Følte meg helt lost inni ringen, og hadde problemer med å forstå dommerens anvisninger på hvor øvelsene startet 😉 (var først inn i ringen) Så vi avsluttet med å belønne i ruta. Tror Choco ble rimelig overrasket da ballen kom susende 😉

Nå skal jeg ta en pause i Lp med Choco- har innsett at vi må få inn øvelsene bedre, og også jobbe mer med flere øvelser uten belønning. Har slurvet endel med det i år, og får betale for det når vi konkurrerer så tett. Apport dirigeringen må vi også få inn 🙂

Poppit og Mia skal få konkurrere litt Lp i sommer, men ikke før i August tror jeg. Kanskje Poppit før, om jeg får lyst.

9 Juli gikk Mia Mh beskrivelse. Ikke helt rett tid å ta den, da jeg som nevnt før mistenker nært forestående løpetid, og hun er litt koko i hodet om dagen. Men med planer om debut i bruks, så måtte vi bare…

Jeg skal ikke si det var en bra test Mia gjorde, men mye var som forventet, endel var bedre en forventet, og en ting var skuffende, men jeg hadde tenkt at det kunne skje…
Vil prøve å skrive ned litt om hvert moment, rett å slett for å få det ned på papiret mens jeg husker det. Jeg skulle liksom filme, hadde ladet kamera, og det lå i sekken- og at det lå i sekken kom jeg på under moment 2 🙁 :S DRITT!

-Hilse ritualet, lek og håndteringen gikk veldig bra. Hun hopper og danser litt rundt testleder og leker godt:P

-Hun var ikke spesielt interessert i å løpe etter lilleharen. Ble vel litt overrasket, men nysgjerrigheten var nok ikke stor nok- hun har jo egentlig ganske bra med jaktlyst

Mia pep litt og vandret mye rundt på momentet «aktivitet»

På Avstandsleken så var hun veldig interessert, løp rett bort, boffet en gang og løp rett inn til figurant. Fig var litt treg til å komme fram for å leke, så Mia løp tilbake til meg, og da ble hun hos meg 😉

Hun skvatt dugelig på kjeledressen, sprang noen meter, stoppet og ble stående der og pipe. Hun ville ikke helt fram før vi hadde tatt ned dressen. Men da var det ok. Snuser på kjeldressen på kontrollrundene.

– Hun skvetter også på skrammelet, men ikke så mye. Hun er på tur bort til lokkene som ligger utenfor bølgeblikken, men ombestemmer seg. Men kommer inn når jeg står ved siden. Lukter/se på skrammelet 1 gang når vi går forbi.

-På spøkelsene så rygger hun bak så jeg må slippe båndet, og hun stopper ved beskriverene. Hun piper (roper nok HJELP HJELP hihihi) og først når spøelsene stopper på 4 m grensen føler hun at nok er nok og knurrer/bjeffer dypt ett par ganger.
Når spøkelsene snur ryggen til, går hun selv fram til det ene spøkelse, titter på fjeset, hopper litt på to, små boffer og lurer veldig på hva det der er for noe. Men går ikke helt fram før jeg går fram. Da tar hun selv kontakt og synes det er greit 🙂

Er litt treg til å starte leken igjen, men tar seg opp, men når første skuddet kommer brå slipper hun og vil ikke leke igjen.

Resultat: Gjennomført mentalbeskrivelse, og vi kan starte bruks 😀

Konklusjonen min er at hun er pr dags dato lydfølsom, hun bruker litt for lang tid på å avreagere, og trenger endel hjelp fra meg. Siden hun ikke har reagert på skudd på de 3 gangene vi har testet (2 ganger med 6mm og 1 gang med 9mm) så skjønner man at testen tok på. Jeg er spent på hvordan hun vil reagere på skudd nå i etterkant, og jeg håper det går greit. Dumt om hun er berørt nå. Meningen er jo å starte bruks (var jo liksom derfor jeg testet henne nå) så teit om vi får problemer der. Time will show.

Selv figurerte jeg både lørdag og søndag og 16 hunder fikk gjennomført Mh.

Nå skal det trenes brukslydighet fram til fredag, også debuterer vi i spor da- ikke helt i mål med alt , men pytt sann, når det er lokalt stevne, får man bare prøve 😀 Og i helgen skal Choco ut i C rundering en dag + at jeg skal være figurant den andre dagen:)

Også ønsker vi velkommen til Blåbæra: Vår nye bil 😀

2003 modell Citroen Berlingo- veldig fornøyd så langt

Sist men ikke minst vil jeg gratulere Sofia og Lotus (Give-Me Sweet Lotus av Aussieboxy) med 1 premie og klasse vinner i lydighet kl 2 og dermed opprykk til kl 3 + gjennomføring av en veldig bra Mh der han fikk veldig gode tilbakemeldinger fra beskriverene 😀
Av ren latskap legger jeg bare ved link til noen nye bilder av Lotus.
Bilder fra mh
Andre bilder av Lotus

Og en stor grattis til Teemu, Marjukka og Elli (Call Me Rojal Flush av Aussieboxy) med Finsk hopp-cert i Agility. De var også en hårsbredd fra å få siste certet i Agility !!

Og i tilfelle jeg har glemt det, så gratulerer vi også Hanne og Mia (B-My Magic Riverside av Aussieboxy) med Hopp-Cert 🙂

Hipp hipp hurra for flotte valpe kjøpere 😀

Tada 😀