Oppsummering

Jeg får rett å slett ta en oppsummering, for det ser ikke ut til at jeg klarer å skrive oftere 😛

…. Men så husker jeg jo heller ikke hva vi har drevet med da…

Hmm ja- vi var altså på Hundorp å trente lydighet tisdag 24 april. Vi ble 4 stk, så det var oppløftende 🙂

En nydelig dag i Lia. Her driver Beate med fremadsending 🙂

Jeg synes jeg fikk gjort mye fornuftig, vi fikk endel forstyrrelser, og jeg husket faktisk å trene på ting vi trenger å trene på 😉

Med Mia trente jeg Lineføring (!! Ja LINE føring 😉 ) og jeg hater det- Det båndet er bare i veien. Fysj!
FvF, stå under marsj, flere enkeltdekker, innkalling, ruta og… ?? Ja hun fikk tannvisning med 2 fremmede, og vi gikk over agility hinderet «vippa»
Etter litt rot i starten, så gikk det veldig bra..


Mia på en av enkelt dekkene. (vi er oppe i 2 min på fremmede plasser nå)

Med Poppit trente jeg masse FvF, der jeg forsøker å tenke på hvor jeg ser, og hvordan jeg går, men jeg glemmer meg dessverre veldig lett. Ruta, sitt u/ marsj, innkalling med dekk og avstand. Jeg bruker mye ball bak henne nå, og hun synes det er vanskelig. Hun klarer ikke helt å høre på hva jeg sier når ballen ligger bak henne, men dette er fin trening- hun har jo lett for å «låse seg» når ting er uvante eller slik som her- en sterk belønning tett på. Bare å jobbe på! Vippa fikk også Poppit rusle over en gang 🙂

Choco fikk trene på masse «rart» Først og fremst så terper vi på at det er kjegle FØR ruta. Satte opp 2 ruter med kjegle mellom. Avsluttet stort sett ved kjegla (varierte belønningen) men sendte noen ganger inn i ruta også. Vanskelig vanskelig…
Vi trente FvF, og eg prøver også her å tenke over hvordan jeg går. Vanskelig vanskelig 😛
Vi trente stigen ett par tre ganger. Første gangen måtte hun snuse på nesten hver enenste steg, men så fikk hun opp farten, og hun husket også siste trinnet ned 🙂
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=te70pcmuT9A&w=560&h=315]
Vi tok en kryp, som var veldig bra, bortsett fra en stopp- hun mente nok hun hadde krøpet langt nok 😉 Og vi kjørte ett par fram i line. Farten er alt for høy, for båndet er stramt, men pyttsann- får vel litt poeng iallefall 😉
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=C3Y3eAJz04c&w=560&h=315]

Fellesøvelsene ble glemt, men jeg trente enkelt sitt med Poppit og flere enkeltdekk med Mia

Onsdag 25 april:

Før/etter treningen Tirsdag la jeg ut 3 blodspor på et jorde på Kvam. Ikke så lange sporene men med forskjellig vanskeligheter underveis. Choco sitt var 19 timer gammelt. Jeg hadde lagt det på gress, gjennom vann, leire og på pløyd jord + en tilbakegang på gresset og «sårleie»
Hun startet veldig bra, gresset er ingen problemer, men tilbakegangen merket hverken hun eller jeg 😛 Jeg la den nok heller ikke helt korrekt (får lese meg litt opp på fremgangsmåten igjen)
Vannet og leiren gikk veldig greit. Også første delen av den pløyde jorden. Men da vi skulle vinkle fra stubbmark til det pløyde igjen (og jeg tror også det var blod opphold her) så ble det vanskelig. Choco lette og lette, men fant ikke det hun skulle. Hun søkte seg inn på noe, men jeg tror det var viltspor….. (Jeg så spor etter både rådyr/elg og hare) Men vi gikk litt tilbake, og etter litt leting fant hun igjen sporet og fikk sin rådyrfot i belønning 🙂

Jeg var heldig å fikk med meg Kari til å bli med å gå sporene til Poppit og Mia. De trenger å trene på forstyrrelser. Sporene ble ca 15-16 timer gamle.
Poppit gikk et veldig bra spor. Det var vel det enkleste av de 3 sporene også, men men. Hun rotet litt i første vinkel (kort blodopphold) men da hun kom inn på igjen gikk resten veldig bra 🙂

Poppit bruker helst sporhalsbånd, men jeg er ikke helt fornøyd, så nå har jeg laget «Böttcher» sele til henne. Synes den fungerte veldig bra. Skal lage en slik til Mia også, bare enda enklere 🙂

Mia virker litt usikker på oppgaven i starten, men når hun først setter nesa i bakken så durer hun på. Går første vanskelighet veldig bra (en liten skråning ned til en bekk, over den og opp en kort bratt skråning)
Så sporer hun bra ett par vinkler før hun kommer til vinkel med blodopphold. Den er markert med bånd, og det får hun med seg, men tror vel at sporlegger (meg) ble igjen i treet, eller hoppet på elven som rant bak. Hun jobbet godt veldig lenge, men så ga hun litt opp. Vi forsøkte å gå tilbake, men igjen så forsvant sporet ved vinkelen. Så da måtte jeg hjelpe henne litt framover, og når hun kom fram til blod igjen, så gikk det igjen veldig bra. Hun og Poppit brydde seg lite om gjesten vi hadde med oss 🙂

Så konklusjonen er: Vi må trene på blodopphold og spor over litt forskjellig underlag 😀

Så var vi en times tid på Fyrun for litt dugnad. Vi var 4 stk som plukket glass skår, og ryddet litt i buskaset. Blir nok bra tilslutt dette 🙂

Vi avsluttet kvelden i Lom med lydighets trening. 4 stk ble vi.

Jeg begynte med Mia, og i dag tror jeg at jeg lærte en viktig ting om jenta. Hun trenger litt avklimatisering før hun klarer å konsentrere seg om oppgavene. Dette er jo ikke noe rart, hun er jo ung, uerfaren, 19 mnd og har fra naturens side en nysgjerrig(ukonsentrert) side. Jeg har vel merket dette før også, men ikke helt klart å ta det innover meg før på denne treningen. Berit kommanderte oss litt i lineføring kun få minutter etter vi kom ut av bilen, og det ble et stort rot 😉 Hihi Så da hoppet vi over det, og tok heller litt enkle øvelser og lek. Da kom hodet til jenta på plass og neste gang vi ble kommandert, så fungerte ting MYE bedre 😛
Men jeg sliter bigtime når jeg blir kommandert :/ Jeg klarer bare ikke gå slik jeg pleier. Med en gang jeg ikke selv bestemmer hva som skal skje mister jeg fatningen 😛 Og det gjelder uansett hvilken hund jeg går med. Teite kjærring!!

Vi tok enkeltdekker/enkelt sitter. Choco trente kjegla, og alle trente FvF, sitt/dekk/stå ovelser, innkalling og ellers det vanlige. Samt at Mia fikk leke med et par greie damer. Dette burde jeg absolutt prøve å få til oftere, men det er så leit å drive å mase og spørre hele tiden- liker ikke det jeg 🙁
Det hele ble avrundet med kaffe på Fossberg- Suverent 😀

Dette får holde for denne gangen. Har fortsatt igjen oppdatering for torsdag og fredag, men kanskje vi får til det lørdag? 😛

TADA 😀