Sånn passe

Ja det er litt sånn passe følelsen jeg sitter igjen med etter dagens trening. JEG var ikke flink i dag, og gjorde ting for vanskelig for både Mia og Choco.
Choco gjorde ikke så mye, bare FVF, ut til kjegla, avstand og stå momentet på innkallinga, men jeg glemmer litt det er ganske lenge siden hun trente sist. FVF var slurvete. Hun gikk litt for langt fra meg. Vendinger bra og hun fulgte bra med, men ikke helt go-følelsen. Hun stoppet ikke på første innk. m stå, men fint andre gang,
Ut til kjegla var bra, men hun skulle beholdt farten HELT ut til kjegla.
Men avstanden var FLOTT. Fra ca 20 meter, dekk-stå-dekk-stå, sitt helt uten framdrift 🙂

Mia gjorde litt av mye. Litt for mye kanskje. Jeg glemmer litt hvor lite hun egentlig KAN. Innkalling f.eks Det har hun aldri gjort, for «bli» har hun ikke vært sikker i. Så da er det veldig dumt å bare sette igjen hunden, gå ifra og innbille seg at hun skjønner at apporten som ligger på bakken foran henne skal apporteres og avleveres – og da helst i stor fart 😉 Ja også en vanlig innkalling bød på problemer når jenta bare har lært at man sitter igjen når mor sier «bli» Hva mener du egentlig med KOM ?
Jeg gikk for fort fram på FVF med leke i hånden. Å komme inn på plass, slik som vi gjorde for en stund siden, det var greit, men jeg burde da ikke gå utifra at jenta klarer å gå en hel øvelse 😉 ETT SKRITT OM GANGEN !! Det er sterk kost å skulle jobbe med synlig leke 😉 Hun ble faktisk så frustrert at hun gikk bort til hinderet og lurte på om hun kunne finne på noe bra der 🙂
Uff uff, jeg er håpløs!-

Men men ingen skade skjedd, jeg må bare være litt mer med neste trening, og ikke forlange mer en det bikkja har mulighet til å kunne.

Apporten gikk bra i dag, Vi fokuserte litt på å plukke den opp uten å drepe den med labbene først. Selv om mitt innkallingsforsøk ikke gikk, så fungerte det sånn nesten å kaste godbit fra meg, legge ned bukken, for så å rygge noen skritt. Som regel så løp hun da forbi, men snudde og plukket den opp. Ikke helt ideelt, men men, vi får se hvordan fortsettelsen blir. Jeg skal sjekke litt ut noen klikker metoder- for å bedre opptaket- kanskje får jeg noen ideer. Hun holdt godt fast i dag, og ville ikke ha leke som belønning- Apportbkken er så gøy i seg selv den- litt lik Poppit der 🙂

Mia hadde fine neddekker i dag, men skal huske på å ikke hjelpe til så mye med armene. Hun skal jo helst klare plaskdekker på kun kommando.

Vi lekte oss endel med hinderet, og jammen hoppet ikke jenta over med apportbukken i munnen. Flinkeste muffinsen det 🙂

flere bilder på facebook her..

Tada 😀