Elite hund :)

Ja da har jeg offisielt en Lp Elitehund 😀
Ikke en GOD elite hund, men en hund som faktisk fikk til mer en jeg forventet. Choco fikk poeng på alt bortsett fra 2 øvelser- En bankers øvelse, og en mer forventet- men kanskje ikke helt på den måten vi fikk den på..
Er egentlig kjempe fornøyd uansett. Vi har aldri vært så høyt oppe før, og at jeg noen gang skulle få en hund i Elite har virket uoppnåelig i mange mange år, og kun vært en drøm- men nå er vi faktisk her 🙂

-Felles sitt (0) trodde jeg var en ganske bankers øvelse, men at hun la seg er vel ganske representativt for dagsformen til Choco.
-Fellesdekken (6,5) gikk som den pleier. Hun ruller over på skinka og må ha dobbelkommando på oppsittet. Pga ryggen hennes (har hatt låsning og jeg merker hun noen ganger har smerter der) vil jeg ikke presse henne på å ligge korrekt..
-Fri ved foten.(7) var ikke lik Choco i det hele tatt. Men igjen- Choco var ikke helt seg selv. Manglet en(?) sitt, og fulgte ikke med på ryggingen. Jeg klarte ikke helt å stokke bena mine heller, og stirret mye i bakken – hjalp nok ikke det heller..
-Men så kommer vi til en øvelse som jeg er rimelig fornøyd med- selv om poengsummen ikke gjenspeiler det (6) Stå, sitt og dekk. Choco gjorde helt korrekte momenter, og bortsett fra at hun ikke ble med på FvF etter siste moment, så synes jeg kanskje 6 var litt strengt? Men Elite er Elite 😉
-Innkallingen (5,5) Hun burde hatt mye større fart, men hun sto og dekket bra, så bare vi får litt større fart, blir det bra 🙂
-Også ruta da !! (6) 😀 Bra ut til kjegla, men så setter hun seg på stå kommando (gammel uvane vond å vende) 😉 men videre ut i ruta, dekker på dekk kommandoen og ligger rolig til jeg kaller på henne. Fin avslutning. Tenk det da! Hun fant ruta !!!
-Apport med dirigering (0) Virkelig surt med nullen siden den kom før hun i det hele tatt hadde gjort noe- for jenta ville jo ikke ut til kjegla 🙁 Så jeg måtte hjelpe henne i gang med ett skritt frem. Men da hun endelig kom i gang, så gikk det jo så bra! Fortsatt kun trav, men ingen problemer med å skjønne hva hun skulle. Jippi 😀
-Apport over hinder (5) var jo egentlig ganske bra, fin fart ut, men hun er litt treg med opptaket, og slår borti hinderet på tur inn.
-Dessverre ble det nok lite lukt på nesepinnen (5) så Choco søkte og søkte- hun gikk vel over 3 ganger (uten å røre pinnene) før hun endelig bestemte seg. Flott inn uten tygging og inn på plass. Dommeren trodde det var feil pinne, men det var rett ja 😉
-Avstandskommandoen (7) er jeg fornøyd med, selv om det igjen ikke synes på karakteren. Eneste feilen hun hadde tror jeg var en miss i ene skiftet og selvsagt den hersens dobbeltkommandoen på oppsittet.

Choco var litt trykket og utilpass i hallen i dag. Det er en ekkel hall når den er full av hunder og folk. Og forferdelig varm! Farten var sørgelig på alle øvelsene. Men jeg vet jo Choco ikke liker å galoppere på det glatte gulvet, og når hun da ikke er helt komfortabel, så er det jo ikke så merkelig det går i trav. Men vi har i alle fall debutert, og håper vi kommer med litt mer fart på neste stevne 😉
Jeg regner med de fleste som selv går elite synes dette er et sørgelig resultat og det er det jo egentlig, men for oss var det en stor dag uansett resultat 😛 Men dommeren skrøt faktisk av Choco og trodde det kom til å bli bra i frisk luft 🙂

Noen kan å kose seg 🙂

Poppit var dronningen av dobbeltkommandoer i går:/ Så Jæv… surt å få de fleste øvelser ødelagt av det…

-Hun fikk 0,5 poeng i trekk på fellessitt pga at hun rykket til, rett etter vi hadde tatt helt om- hun holdt på å ta en innkalling 😉
-På fellesdekken (0) var hun fokusert på dommer da jeg skulle legge henne, og hun reiste seg med en gang jeg gikk ifra. Gikk 2-3 skritt og satte seg. Æsj! Her må vi trene!!
-Hun var litt treg til å våkne på FvF men så gikk hun meget bra- og ble belønnet med 9’er. Vi fikk skryt for nydelige på stedet vendinger 🙂
-Jeg ødela sitt under marsj (0) Jeg tenkte at denne gangen skulle vi i alle fall få poeng! Og rotet det til for meg selv med kroppsspråk og en merkelig, nesten viskende stemme. UFF -kjærring altså!
-Innkallingen(8,5) var fin og flott, men hun sakket visst for mye ned før dekk momentet (noe jeg ikke så) hun skled nå ned i dekk og kom i fin fart inn igjen.
-Ruta (7,5) fant jammen meg jenta og løper kjempe fint ut. Jeg kommanderer stå og hun snur som vanlig uten å stoppe, jeg slenger på en DEKK, og hun setter seg (som vanlig 😉 ) ny kommando og hun dekker og vi avlutter veldig bra. Må bare være fornøyd med det!
-Etter at vi først kastet apporten (9) under skriver bordet, så fikk hun til en finfin øvelse. Og mens jeg roste henne så spyttet jeg like godt tyggisen min i nakken hennes…. Jau jau- Oona er så flink atte.
-Opptaket på metallapporten(7,5) kunne vært bedre, samt litt større fart.
-Neseprøven(7) går rimelig greit. Jeg har fått mye gratis på denne øvelsen, men dessverre så tygger Poppit en del. Og er mer opptatt av det enn å komme kjapt inn på plass. Hun dytter også til en av de andre pinnene før hun plukker rett.
-Avstandskommandoen(5) kunne vært helt i toppen av karakter skalaen, hadde hun ikke vært døv på neddekkene sine. Suppehue hund !! 😉 Tipper hun synes avstanden var bittelitt for stor- da pleier hun å bli døv.. (har noen hørt om trening ?? )
-Helhet(7,5)

Det ble en del rot fra både Poppit og meg. Men når vi begge klarer å fokusere så får vi høye karakterer, så en vakker dag så sitter det nok 🙂

Det var langt ifra noen første premie på noen av jentene i dag, men vi (jeg?) fikk mye ny input og jeg (vi?)gleder oss til fortsettelsen av sesongen 😀


Denne nydelige jenta på 4 mnd er til salgs hos kennel Tamburenga 🙂


Blir litt potesokk produksjon om dagen 🙂


Og jeg har fått laget rosa retriever kobbel.

Tada 😀