De siste timene..


Ja nå er vi på siste halvdel av siste dag i 2011!
Tiden har flydd avsted og vi begynner straks på 2012. Blir spennende å se hva det året bringer 🙂

Vi avsluttet sesongen med en utstilling! Påmeldt dagen etter fristen gikk ut og alle greier 😉

Ble litt bråbestemt at jeg ville stille Mia nå i desember. Hun trenger treningen både på slikt miljø og på håndtering av dommer. Så da er det egentlig bare å hoppe i det når det ikke er «lenger» en 3,5 time unna 😛

Som seg hør og bør ble jenta badet og klipt. Jeg følte en tid jeg hadde styring på det å stelle en aussie før utstilling, men har nok gått glipp av den enorme utviklingen som har vært bare de siste 2-3 årene! Nå holder det ikke med et bad, trimming av poter, ører og stump nei. Her må det tørkes med blåser, formes både med luft og saks, style pelsen med diverse midler før utstillingen, og det samme rett før man løper i ringen. Ja nå er det faktisk forbudt å bruke f.eks skum/spray i pelsen på utstillingsområdet- men det har jeg sett med egne øyne fremdeles blir gjort. Bl.a ble en Collie dynket i skum rett før den skulle inn i ringen nå på denne utstillingen. Så hvor mye man skal bry seg aner jeg ikke…. Jeg har alltid brukt skum i pelsen etter bad, men blåser har jeg ikke, og mine klippe kunnskaper er nok ikke helt «up to date» 😉
Så er spørsmålet- skal jeg fortsette som før, og håpe på at hundene mine sjarmerer dommeren i senk uansett ;), eller skal jeg prøve å lære meg å klippe litt bedre, samt alle triksene med diverse remedier? Jeg er litt usikker faktisk-
Skal man delta så må man kanskje være med på leken? Alt innen visse grenser selvsagt 😉 Jeg har ikke blåser, og ikke har jeg planer om å bruke flere tusen på å kjøpe en heller.. Det blir visst mer og mer vanlig med handler til hunden eller at man selv kler seg opp i skjørt og greier. DER går grensen for meg altså!! Jeg vi stille min egen hund, så sant jeg ikke stiller flere og naturlig nok ikke kan være to plasser på en gang, og jeg kler meg ALDRI i skjørt 😛 Jeg kler meg uansett rent og pent, og det får holde i massevis tenk! 😀

Etter badet


Ferdig stelt til utstilling. Hun står som ei ku, men det var ikke så enkelt både å stille opp, og ta bilde 😛
Jenta hadde litt mer pels en jeg trodde, den trengte bare en vask for å komme fram 😉

Selve utstillingen gikk vel som forventet resultatmessig. Mia fikk blå sløyfe (Very Good)
Hun oppførte seg veldig bra. Ikke like flink til å stå pent i ringen som hjemme, men det var jo så mye som skulle følges med på 😉
Men kritikken ble slik iallefall:
«Corr. type- enough corr. formed head- long neck- medium bones- a bit softer topline- dårlig pels struktur for dagen (spør ikke meg hvorfor det plutselig sto på norsk) A bit narrow in movement behind and not parallell in front»

Jeg er enig i det meste med kritikken, bortsett fra pels strukturen-Hva han mener med det aner jeg ikke. Mia har helt korrekt pels. Den har stivere dekkhår, og mykere underull. Topplinjen vet jeg er myk, det hadde hun i fjor også- må finne ut hvordan vi kan jobbe med den. Bevegelsene har jeg ikke sett så mye til, så de skal jeg ikke krangle med 😉

Artig å treffe kjensfolk igjen, og selv om det ble en lang dag, så var det artig å være på tur igjen 😀

Men nå sier jeg

GODT NYTTÅR!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *