Inne i varmen

Det er vanskelig å finne glød til å trene om dagen. Jeg er ikke noe flink til å trene hjemme(alene), og siden vi kun er 2 stk som trener på Otta er det fort gjort det ikke klaffer med tidspunkt, og vips så har vi ingen trening hele uken- da går ukene fort til starten i januar 😉 Jeg har trent hjemme med Choco 1 gang da 😛 Rute trening. 2 ruter med 1 kjegle i midten. Fungerte jo egentlig greit det. Men vi skulle hatt litt større plass! Spørs om jeg får få gubben til å brøyte deler av jordet til oss i vinter, så kanskje jeg får skjerpet meg litt med hjemmetreningen. Vi trenger det absolutt!!

Ellers har vi begynt å forberede oss til «slede sesongen» Hihi er vel egentlig en skam å kalle det, det. Siden jentene absolutt ikke er noen sledehunder. Men håpet er jo at jeg skal få til 2-3 hunder som ønsker å trekke… Choco liker det IKKE. Dina er for vimsete og skal dessuten ikke pga ryggen. Labbe liker å være med, men hun trekker egentlig ikke så mye, og siden hun har den nerveskaden i nakken, så vet jeg ikke hvor mye hun bør være med… Mia er litt i yngste laget, men bare litt- hun er jo 15 mnd nå (alt nå !!!) Hun liker å gå i front, så kanskje hun kan bli «lederhunden» LOL
Også har vi Poppit da. Hun er ganske flink, men liker helst å ha konkurranse.. Så kanskje hun og Mia med Labbe som støtte, kan bli et team ? Men iallefall. Nå har vi begynt med å trekke kjetting. Skal øke vekten etterhvert, så håper jeg de blir litt ivrigere på å «legge seg i selen» etterhvert 🙂 De har fått et skikkelig feste til kjettingen, slik ala «weightpull» drag, slik at det kommer ut fra sidene på hunden. fungerte bra faktisk!

Choco liker fortsatt å kløve da 🙂 Selv om hun ble litt overrasket over vekten, og satte seg boms på baken da jeg tok den på. Hihi den veier ikke mye- husker ikke hvor mye det var jeg- men 3-4 kg?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SUqG5tDObKw&feature=related]

Tok noen bilder på en tur vi var på. Ikke så ofte kamera er med, og ikke alltid bildene blir noe fine, men synes nå det er kjekt med bilder i bloggen, så da slenger jeg inn ett par 🙂


I dag var det ny trening i Vinstrahallen. Super deilig!!

Vi var 6 stk og hadde 2 timer på oss.
Jeg startet med Poppit, og jenta gikk knakbra på første økta!! Fant til og med ruta 😀 økt nr 2 var ikke så bra, da hun tullet med stå’n i ruta igjen. Hun snur når jeg sier STÅ- men fortsetter mot meg og ut av ruta igjen. Jeg ble irritert og frustrert på henne i dag, og brukte litt vel høy kommando, og slang visst på et par Nei i samme slengen også. Uff- shame about the handler altså!! Skal skjerpe meg til neste trening. LOVER !!
Vi måtte terpe litt på innkalling med dekk. Enten tok hun neeesten dekk, men fortsatte, eller sitt (når har vi trent innkalling med sitt liksom???)

Mia trente litt utstilling. Og vi fikk en fremmed mann til å titte på tennene. Litt snodig oppførsel på jenta mot han, så fant ut det var fint å «misbruke» han litt 😉 Mia hilste på han da han kom (hoppet opp og ble klappet) men plutselig så var han skummel, og hun måtte bjeffe på han. Snuste på han flere ganger, men han var tydeligvis litt ekkel. Men da vi stilte opp så fikk han se på tenner. Hun tok et skritt til siden, men ellers sto hun iro. Jaja- er vel slik man må regne med med en liten jypling i værste pubertet….
Men jyplingen min var veldig flink ellers da !!! Hun lå på sin første fellesdekk (ja hun har vært med før, men da var det sitt opp hvert 3 sekund) Jeg hadde med både henne og Choco på felles sitt og fellesdekk sammen 😀 Choco lå/satt helt fint. Mia lå vel iallefall 1 min uten belønning, og satt fint på felles sitten! Kjempe bra 😀 Hun var også flink på stå under marsj. Jeg har ikke helt fått henne inn i «fot» posisjon, men begynner å nærme seg! Enda en stund til jeg kan si hun KAN det, men god fremgang 🙂 kanskje det ikke er så lenge til vi kan ta bronse merket 🙂

Choco ga meg ett par nye grå hår i dag.. Både ruta som var så fin på siste utetrening og apportering som var så bra i siste hall trening, var helt bortevekk i dag! Og det var ikke alltid like kult å løpe til kjegla heller. «sitte på plass og logre som faen» ja det kunne hun da 😉 Jeg brukte avstandsbelønning, eller ball. Men fikk liksom ikke helt dreisen på det. Tror kanskje jeg ikke la sjela mi i treningen i dag. Belønnet litt tamt.. men uansett, fikk avsluttet med å sende henne både til apport og rute fra kjeglen.
Jeg må bare finne på noe ang sending til høyre og venstre- uansett øvelse. Jeg innser jeg har tatt en litt for stor snarvei, og får svi når det er vanskelige forhold, slik som i Vinstrahallen. Gode hunder sliter i den hallen, så det er ikke rart mine «slurvetrente» jenter sliter.. Får bare ta meg sammen å trene mer hjemme i korte økter!! DEN SOM GIR SEG ER EN DRITT !!!

Poppit har slitt med såret (arret) fra kastreringen. Etter vi var hos dyrlegen for å klippe vekk en bit av en tråd som satt i arret, så har det nok irritert henne og hun begynte å slikke på det- jeg passet ikke godt nok på, og det ble rødt og irritert.

Det var et lite hull der tråden hadde kommet ut, og en lomme under. Jeg behandlet det litt og Poppit måtte pent ha på seg body igjen.. heldigvis ble det fort bedre da hun ikke fikk slikket på det 🙂
Under et av dagens sjekk av såret skulle jeg fjerne en liten skorpe bit som hang i håret, og dro forsiktig i det og skvetter faktisk litt da jeg drar ut en ca 4 cm lang «orm» hihi det er en bit av tråden hun er sydd innvendig med- sikkert samme som vi klipte av hos veterinæren- som ikke har løst seg opp som den skulle.

Med en gang den kom ut, så tørket den inn og ble porøs. Og nå som den var ute, så grodde såret med en gang og Poppit er igjen uten bekledning 🙂 Mye rart altså !!

Siden Mia har begynt å jobbe for føden 😉 så måtte selen hennes forandres slik at den også fikk festepunkt på siden. Jeg har ordnet på den selen 4 ganger tilsammen, så nå håper jeg den er perfekt. Iallefall så fungerer den nå fint, til både snørekjøring/trekk i line, drag og selvsagt til sykling, sporing og tur. Noe mer fiksing nekter jeg å gjøre nå 😉

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *