Kastrering

Da ligger stakkars Poppit her neddopet og nylig kastrert (sterilisert)

Alt gikk bra, og det håper vi at det fortsetter med. Stingene skal tas om ca 2 uker.

For de som ikke har fått med seg hvorfor jeg har valgt å kastrere Poppit så er det først og fremst 1 grunn til det: Poppit sliter med hormoner etter løpetid. 2 mnd etter løpetid får hun «valper» og hormonelt er hun mamma i flere uker fremover. Hun får ikke melk,(Tipper melken ville kommet etterhvert også) men hun begynner å passe på leker, samler de (om hun får fatt i noen) og passer på hunderommet hun sover i om natta. Hun er i utgangspunktet ikke glad i andre hunder (usikker på de) og hun blir ekstremt «sur» i den perioden hun er innbilt. Såpass sur at hun ikke er noe gøy å ha med seg noen steder. Konkurranser er dermed utelukket i den perioden.

Det er lenge siden jeg bestemte meg for ikke å ha valper på Poppit, dermed er kastrering det eneste rette mener jeg. Selv om jeg digger Poppit i det aller, aller meste, så har hun også noen egenskaper som jeg ikke liker. Slik som resursforsvar, (som slår ekstra ut når hun er innbilt) jeg har aldri hatt resursforsvar før, og synes egentlig det er en av de mindre attraktive egenskapene en hund kan ha, spesielt når det er flere hunder i husholdningen. Det er aldri noen problemer i det daglige her, men veldig greit når hundenen IKKE har det 😉 Poppit kan også være usikker på fremmede mennesker. Hun er stort sett helt ok, reagerer kun på noen få med dårlig kroppspråk, men når hun blir innbilt blir hun mer usikker. Og som nevnt liker hun ikke andre hunder. Men utenom det er hun så godt som perfekt for meg!! Bedre hund å trene/konkurrere med tror jeg at jeg skal lete lenge etter! Men det er ikke nok til å forsvare det å sette valper på henne. Selv om jeg gjerne skulle hatt valp etter henne selv 😛

Nå håper jeg jenta skal få det mye bedre med seg selv, og at vi har mange litt mer stabile år med trening og konkurranser å se frem til 🙂


Håper denne «drakten» skal erstatte skjermen. (bildet er tatt før kastreringen)

Men før dette var vi på trening mandag og onsdag. En kortere en på Otta og en litt lenger i Garmo.

Jobber litt ekstra med ruta. Må bare få den til å sitte bedre på begge jentene. Det «kjedelige» er at de gjerne finner ruta greit på treninger, selv om jeg setter den på ny plass hver gang.

Utfordret Poppit med apport over hinder. Først så var jeg veldig urettferdig 🙁 Man setter ikke hunden ved siden av hinderet, stiller seg selv også tilside for hinderet- kommanderer «på plass» og påstår hunden gjør feil når den kommer inn på plass uten å hoppe over hinderet!! I slike situasjoner der fører driter seg ut, så er det kjekt at man bruker positive metoder 😉 Ingen skade skjedd 🙂
Så da fikk jeg lagt inn «HOPP» og da ble det mer rettferdig, men vanskelig var det å få med seg hoppet før man hentet apporten.

Choco fikk testet ut apport dirigering med alle 3 apportene utlagt for aller første gang, og det gikk strålende!! vi jobbet litt med sakte marsj og springmarsj. prøve å få litt mindre «rot» på de.

Mia trente rute, og jeg tror jammen det løsnet litt i dag. Skal bli spennende å se neste trening igjen, om hun husker 🙂

Til helgen skal vi trene innendørs i Vinstrahallen. Det blir deilig!!

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *