Uoffisiell Lp konkurranse

Søndag var Berit og jeg på Hamar. De hadde klubbkonkurranse som var åpen for alle. Så gale som vi er så tenkte vi at det måtte være en en fin ting å være med på. Og det var det jammen 😉

Choco var først ute av våre. Vi «debuterte» i Elite. Fellesøvelsene gikk sånn passe. Fellessitt var en 10’er, mens på fellesdekken synes Choco dommeren var så kul at hun fulgte mer med på henne en meg, så vi måtte ha dobbelkommando på både neddekk og oppsitt 😛 Samt at hun la seg over på skinka.

En litt rufsete FvF, der hun var litt for «høy» på springmarsj, og litt «lav» på sakte marsj. Men tok seg inn igjen på vanlig marsj 😉
På sitt/dekk/stå eller Z’n, så startet det heller dårlig med en stå på sitt momentet. Det satte meg litt ut, og jeg holdt på å fortsette å gå rett frem etter vendingen ved kjeglen 😉 Men vi tok oss inn igjen og fortsatte resten uten feil 🙂
Innkalling med stå og dekk gikk suverent!! Jeg hadde en liten hjelpebevegelse med armene for å få henne til å stå og ikke dekke på første kommandoen, og det funket! Resten var perfekt og vi fikk en 9’er 🙂

Ruta gikk rett på dunken! Ok ut til kjegla, fin stopp, men ruta hadde vi aldri sett 😉 Hihi stakkars lille Choco forsøkte å finne den, men alt hun fant var en annen kjegle. men da jeg fikk pekt litt, så skal jeg si deg jenta løp til ruta!! men så var det, det å komme seg INN i ruta da 😛 Normal kan Choco «gå inn» eller hun flytter seg på ny «rute» kommando, men ikke i dag. Så da dekket jeg henne bare og vi avsluttet med en fin innkalling.

Jeg hadde planer om å droppe apport dirigeringen, men fant ut at jeg heller skulle gjøre øvelsen med kun 1 apport, slik vi gjør det på trening. Jeg merket at Choco gikk seg mer og mer opp i løpet av programmet så derfor fant jeg ut at vi kjører løpet ut 🙂 Måtte ha en dobbelkommando ut til kjegla, men resten av apporten var veldig bra 🙂

Tror Choco trenger å lære seg litt hoppeteknikk 😛 På metall over hinder så touchet hun på tur ut, og det var et LAVT hinder altså 😛 Men hun hadde god fart. Jeg safet litt med en kroppsbevegelse på tilbakehoppet (hun hadde nok hoppet, men var veldig skjev)


Klumpen gjorde en meget flott neseprøve- kun trav på vei ut og det mistet hun ett poeng på, men ellers var resten topp. Dette er en øvelse hun KAN og hun snuste kun på 3 pinner eller noe før hun plukket rett 🙂

Avstanden var veldig bra egentlig- Hun trengte dobbel kommando på ene momentet og vi avsluttet før jeg kom inntil. Avsluttet rett å slett med å sende henne til belønningen i bilen. Flott avslutning det !!


Vi fikk kun 198,5 poeng, inkl 5,5 poeng på apport dirigeringen 😉 Det er jo selvsagt ikke mulig å gjør som vi gjorde i offisiell konkurranse, så det skal egentlig være 193p
Men altså- poengene betyr jo ingenting her. Det var veldig bra å få testet ut hvordan det var å gå Elite. Bakedelen var vel at jeg ikke ble nervøs i det hele tatt 😉 Det tror jeg nok jeg ville blitt i en offisiell konkurranse. MEN jeg fikk testet ut de nye øvelsene, og det er kjekt å ha fått med seg 🙂

Poppit var VELDIG klar for å konkurrere. Hun fikk sitte ringside en stund før hun skulle inn- se og lær?
Jenta fikk 8 på fellesdekken. Ikke helt sikker på hvorfor, men mulig vi måtte ha dobbelkommando på neddekket? opp sittet mener jeg var bra.

Bittelitt ukonsentrert innimellom på FvF, ikke så mye, men nok til at det blir litt trekk.

Det ble kluss på sitt u marsj IGJEN! grrrr. Poppit står så fint atte :(Skulle gjerne sett at dette løste seg snart!

Mens innkalling med dekk var perfekt! En 10’er 🙂


Ruta kunne blitt perfekt den også hadde ikke jeg dummet meg loddrett ut 🙁 Poppit løp sååå bra inn i ruta, stoppet og hadde jeg smelt på med en dekk der hadde alt vært bra. Men selvsagt så innbilte jeg med at dommer skulle si ifra når jeg skulle dekke henne- men selvsagt skal ikke dommer det !!!!! Grrrrr. Poppit flyttet seg iallefall da hun ble lei av å vente 😛 Og jeg dirigerte henne inn igjen og omsider forsto jeg tabben og fikk henne i dekk. Resten var helt perfekt 🙂
Apport over hinder får Poppit ta skylden for 😉 Full fart ut, full fart inn også løper vi litt sånn utenfor hinderet 😉


På metall apporten var det litt dårlig avlevering som ga trekk, ellers bra 🙂


Neseprøven er visst gøy, for jenta tjuvstartet, fant fort rett pinne, tygger og avleverer litt dårlig. Vi må seriøst ta tak i den tyggingen på neseprøven!


Avstandskommanderingen kunne vært sååå bra, hadde jenta bare hatt tid til å vente på kommandoen min! Men Poppit kan jo dette hun, og utførte deler av øvelsen helt selv 😉


Vi endte på 2 x 0 og 194 poeng. Alt for dårlig, men når bare Poppiten får litt bedre selvkontroll og jeg lærer meg programmet så blir det nok bra tilsutt!!

Jeg er veldig glad vi tok turen til Hamar hundeklubb. Et veldig trivelig stevne, selv om det var tåkete og det kom litt vått fra himmelen.
Vi kom sist i begge klassene, men det gjør ikke noe 😀

De tre damene i Elite. Vinneren i midten 🙂

Tada 😀
(takk for bildene Berit!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *