Garmotrening med lunsj

Det har vært noen dager uten trening nå, så det var godt å få en økt igjen.

Helgekos i Gammelstugu 🙂 (Choco ligger på fanget til fotografen ;))

Garmo 19 okt:
Flink som jeg var skrev jeg ned liste over hva jeg skulle trene på i dag, bare dumt lista lå i lomma hele dagen 😉

Mia fikk starte i dag.
Først en hilse runde, møtte 2 nye småttiser i dag- 4 mnd gamle Hovawart valper 🙂 Mia synes de var ganske kule! Eier Åsta fikk senere sjekket tenner på Mia, og det gikk så fint atte, hun er litt rar hun derre Mia- noen ganger reagerer hun på å bli håndtert av fremmede, mens noen ganger er det helt ok. Åsta hadde stor lue/skjerf og termodress, men det gjorde itno sa Mia- snåle dyret 🙂
Vi trente som vanlig FvF, og gikk i dag ganske lenge (til Mia å være altså!)med flere vendinger og holdter. Venstre vendingene er blitt bedre, og hun følger fint i de andre vendingene, men hun må lære å sitte rolig når jeg stopper. Og at selv om jeg står stille så betyr ikke det dekk, eller at hun skal bryte sitten. Men det kommer nok bare jeg blir flinkere til å trene på det 🙂
Ruta gikk veldig bra i dag. Hun går selv inn i ruta uten kommando, og jeg belønner der + at jeg kjører noen der hun får ballen over hodet når hun er på tur ut. Innbiller meg det skal hjelpe henne til å få opp farten, da hun tenker veldig når hun skal få alle 4 bena innen for ringbåndet (rute på 1,5 x 1,5 m) Satser på at dette blir bra, og at jeg nå får en hund som virkelig KAN øvelsen. hihihihi lov å håpe?
Hun var med på fellessitt og felles dekk i dag også, men hun reiser seg jo hele tiden 😛 Hihi må jo le, for da jeg hadde avsluttet, og ventet til de andre skulle gjøre seg ferdig- ja DA lå hun stille da…. hmm kanskje mor må tenke litt på hva hun driver med- slappe litt av og faktisk forvente at hun ligger, ikke forvente at hun reiser seg- da gjør hun jo det 😉

Choco fikk egentlig en veldig kort økt. Jeg var visst litt i skravle humør idag, så jeg tullet bort litt tid- og det har man ikke tid til om man skal rekke å gi alle tre hundene en god økt 😛
Jeg terpet litt på sideforflytningene i dag, og her bør jeg være flink å jobbe litt ekstra- de er ikke pene! Siden jeg nok har rotet litt når jeg har gått før (hatt framdrift i stedet for å gå rett til høyre eller venstre) så går Choco også framover og må rygge seg inn på plass- unødvendig… jeg forsøkte å få henne til å følge låret mitt med hode/skulder,(hun beveger seg sidelengs) ved å holde en godbit der, men hun sklir uansett litt fram. Dette var vanskelig for henne 😛 Så vi får bare terpe litt om gangen! venstre gikk bedre 🙂

Etter at jeg nesten ødela utsending til kjegla sist (brøt Choco litt for mange ganger, da hun la seg på stå kommando, uten at hun skjønte hvorfor) så fikk jeg fart på henne igjen ved å sende henne ut fra stående uten plasskommando og kastet ballen over hode på henne. Men hun skjønte ikke hvor hun skulle da jeg senere kommanderte «rute»- så jeg må nok bare gå noen skritt tilbake ja 🙁 Men jeg har iallefall funnet en ny stå kommando som ser ut til å fungere;) rett å slett JA- da bråstopper hun og står faktisk rolig 😀

Sitt/dekk/stå fungerte perfekt i dag 🙂 Og Avstandskommandoen fra ca 15 m var også veldig bra!! ikke så mange skiftene, men vi tok (fra dekk) stå-dekk-stå-sitt. Flinke Choco klumpen det 🙂
Avsluttet med å sende henne ut til kjegle, så ut i ruta. Der fikk hun VÆRSÅGOD kommando og rett til godbitskåla som sto klar i bilen med litt kattemat i 😀 Hun bare digger avstandsbelønning 🙂

Poppit var litt elektrisk i dag 😛 Mange «sitter» ble alt annet en sitt, men etterhvert tok hun poenget, og leverte sitt/dekk/stå uten feil 🙂 Ruta var liiiitt vanskelig på første forsøket- hun skar litt ut til høyre, men tok seg inn igjen og løp gjennom ruta ut til belønningen som lå bak. Etter det var det ingen problemer uansett hvilken kant vi tok den fra.
Når jeg tenker etter så er det mulig det var Poppit som fikk den korte økta, ikke Choco 😉 For hva annet trente hun egentlig på?? Jo litt avstands kommandering, men det gikk heller dårlig- hun har korrekte skifter, men hun var så heit, at hun flyttet seg både framover og til siden… Jaja, bra den kommer i slutten av programmet på konkurranser 😉 Nei hun må få litt mer mengde trening skal hun klare å samle seg så ting blir rett. Shame on me som ikke gir bikkja mi nok mental trening!!
Bra det er ny trening Fredag 😀

Poppit har fått seg dekken! Laget av Beavernylon og foret med vadmel. Så nå er hun klar til å ligge i bilen mellom treningsøktene i vinter 🙂 Skal lage til Mia også- og hun kommer til å hate meg for det 😉 Choco har alt BoT dekkenet sitt, så tenker det holder med den bamsepelsen hun har 🙂

Takk til Berit enda en gang for nydelig lunsj 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *