Vi skal på kurs!

Ja da skal jeg se om jeg ikke får fortalt litt mer om jentenes eventyr forrige helg.
Først var det Ferdselsprøven lørdag for både Choco og Poppit.
Poppit var først ute, hun startet med dekken- Hun skulle ligge mens en annen hund gikk sitt lydighets program, med meg stående 30 m unna med ryggen til. Ganske spennende 🙂 Som de som leser bloggen min vet, har Poppit vært litt rar rundt skudd i det siste, så jeg var jo veldig spent på hvordan hun ville reagere (det skytes 2 skudd med 5 sekunder i mellom under lydighets programmet) Men poppit lå faktisk helt rolig. Jeg sto vel egentlig bare å ventet på at hun skulle komme til meg, men neida hun lå så pent atte 🙂
Jeg var utrolig nervøs da vi startet. Ikke pga programmet, men selve settingen. Gå et lp program bare på husken, er helt nytt for meg, og selv om det absolutt ikke var vanskelig så var det mentalt vanskelig for meg 😉 Men vi kom da igjennom- hihi Poppit gikk et ganske bra program, konsentrert og flink i gruppa, hun skvatt da skuddene kom på fri ved foten, men tok seg inn igjen og fullførte med stil 🙂 By testen gikk som en lek- (man skal vise at hunden er trygg i et bymiljø og også tåle å bli passert av en annen hund mens den sto opp bundet alene) og dermed fikk Poppit godkjent og tittelen BH 🙂

Med Choco ble det faktisk enda litt mer stress. Hun fikk null niks oppvarming, rett fra bilen til vesentest (dommer hilser på, sjekker chip og om hunden er tilgjengelig), rett i bilen igjen, og rett ut på dekk fra bilen. Vi var kun 4 stk, og siden jeg gikk med 2, så ble det ingen pause…
Choco lå godt på dekken, selv om hunden som gikk sitt lydighets program tullet mye og løp rundt omkring 😛
Så var det vår tur til å være lydige, og jeg kan trygt si at vi gikk ett av våre dårligste program! Choco var ikke så veldig konsentrert, hun snuste litt her og der (på gruppa bl.a) og jeg følte jeg gikk med en dott- og ikke den jenta jeg pleier å ha med meg på lydighetsbanen 😛 Men hun gjorde jo jobben sin sånn egentlig- bare med litt mindre innlevelse en vanlig 😛 Bydelen gikk derimot som en lek, så dermed fikk også hun godkjent og tittel BH 😀
Og jeg var totalt utslitt- Mental trening er virkelig slitsomt !!
Og jeg lurte virkelig på hva jeg hadde gjort da jeg dagen etter sto opp for å reise på utholdenhets prøve med Poppit :/
Men heldigvis våknet kroppen etterhvert og vi fullførte med stil 🙂 2 mil syklet vi innenfor tidsfristen, og jeg fikk lære at Poppit har en fart som er ganske så perfekt for en slik test 😉 hun traver i en fart på ca 12-13 km/t og når hun galopperer kontrollert så er hun oppe i 15-16 km/t og under testen skal man holde en gjennomsnitts fart på 12-15 km/t 🙂 Så jenta fikk med seg tittel nr 2 på to dager: AD
Jeg har absolutt ikke brukt for disse titlene, men det er artig å prøve noe nytt. Og det gjør seg jo i stamtavlen 😉

Ellers så har vi ikke gjort så veldig mye. Vi forsøker å gjøre oss klare til Lp konkurranse den 21 (Poppit) Og har hatt 1 skikkelig trening, og da gikk Poppit veldig bra 🙂 Vi sliter med ruta- hun skjønner rett å slett ikke at hun skal inn mellom båndene… Men men en vakker dag så sitter det sikkert 😉

Mia har fått endel trening på ruta, sitt/dekk/stå, samt av vi prøver oss på å lære inn utgangsstilling med kassemetoden. Det går veldig bra, men hun finner gjerne på endel sprell mens vi driver på. Bjeffing, piping, dekk, sitt, hopping, dansing osv osv. Hihi Hun er rett å slett artig å drive med den lille 😀

«Baby ruta» som er akuratt passe stor til at jenta skal lære at alle 4 bena må være innenfor 😉
Choco har ikke gjort noen ting- hun fikk løpetid samme kveld hun gikk ferdselsprøven- og der er nok litt av forklaringen på hvorfor hun var så snusete. Så jeg gidder rett å slett ikke trene henne nå- hun skal ut i C rundering om 2 uker, men hun burde faktisk kunne alt, så vi gidder ikke stresse. Ett par gjennomkjøringer av programmet skal vi ha, og noen økter i skogen skal vi også få med oss, men ikke nå 😛

For nå skal vi – VI,som i Poppit og jeg- på gjeterhund kurs i helgen 😀 😀 Det ble egentlig brå bestemt at det ble kurs og vi hoppet rett på! Vi har hatt litt tørrtrening på høyre/venstre – eller Go by/Away som vi bruker. Og når jeg bare får lært meg hva som er hva selv, så fungerer det ganske så bra- skal bli spennende å se om det blir noen forandring når ulldottene er i ringen 😉

Har dilla på å flette/knyte for tiden og nå har jeg forsøkt meg på bånd med krok. Jeg driver også med matchende halsbånd, som skal bli enten helstrup eller halvstrup. Og det er faktisk til salgs 😉

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *