Diverse trening og ny Ch.

Vi har fått med oss bittelitt trening i det siste. Været har vært godt innimellom, men vi har jammen meg hatt dårlig vær også. Lyn og torden idet vi skulle starte runderings trening f.eks :O

Mens noen satt å ventet i bilen til det værste skulle gi seg var noen ute å la sporene sine 😛

Choco fikk 4 funn. Og jeg har IKKE klart å knekke koden for hva som skjer når hun skal ut i skogen fra fot posisjon. Hun fikk påvirkning ved at hun så de to første figurantene gå ut. Og da startet hun momentant på første slag, men på nr 2,3 og 4 så slet hun. Jeg prøvde meg fram litt, og hadde planer om påvirkning på hvert slag, men glemte det ! (er det mulig liksom) jeg har nå fått litt tips jeg skal prøve ut- jeg tror jeg vet hva som har skjedd, jeg bare må finne en løsning på det.
Men bortsett fra det så går Choco godt, og hun søker og melder veldig bra 😀


Mia fikk melde litt på 3 forskjellige figuranter. Og i dag så så jeg en bitteliten tendens til at hun spurte «hvorfor skal jeg?» når det kommer til å levere meldingen til meg. Hun stoppet halvveis inn, satte seg ned og funderte litt. Men kom når jeg ropte da. Veldig forventet at hun prøver litt alternative løsninger og det er bare bra- da finner hun ut hva som fungerer 🙂 Men de 2 andre meldingene gikk veldig bra 🙂

Vi avsluttet dagen med vannplasking i en liten bekk- Nå kom virkelig sola frem og det ble et deilig vær 😀


Dette var da søndag- og i dag har vi gått blodspor igjen. Mia og Poppit fikk hvert sitt. Ca ett døgn gamle begge to. Vanskelig spor- i starten lå det ett par flokker med sau, og det hadde styrtregnet og vært sol om hverandre hele dagen.
Poppit sitt var kort- bare ca 100m med en vinkel og sårleie. Men Poppit gikk veldig bra. Litt fram og tilbake, men stort sett i kjernen 🙂
Og vi fikk endelig forsøkt oss på skudd igjen. Denne gangen med 6mm. 8 skudd tilsammen. Der jeg lekte litt, gikk litt FvF, sitt og dekk, samt et lite godbitsøk. Jeg synes det gikk bra. Hun hadde oppmerksomhets signaler på hvert skudd, men hun ble ikke berørt så vidt jeg kunne se. Ingen økt reaksjon, heller bittelitt mindre 🙂 Dette gjorde vi før vi gikk sporet, og etter sporet gikk jeg tilbake til samme plassen og tok en enkelt dekk (uten skudd) Og Poppit lå fint i 5 minutter. Jeg sto ikke så langt unna, men vitsen var å få en rolig og fin dekk…. Noe vi klarte 😀

Mia fikk et lenger spor- ca 300m med 4 vinkler, sårleie og blodopphold i en vinkel. Hun kikket bort på sauene, men var mest fokusert på sporet sitt 🙂 Og hun fikk en god start. Jeg hadde merket ett par vinkler, men også ett par uten, slik at jeg blir tvunget til å stole på Mia. De 2 første vinklene gikk veldig bra, men i vinkelen med blodopphold slet hun mer. Og hun var nesten ved å gi opp da jeg tok henne noen meter tilbake i sporet og hun fant fort rett vei. SUPERT ! veldig bra hun fikk løsning på det 🙂 Resten var egentlig planke kjøring. Hun har virkelig blitt en flink sporhund det vesle monsteret 🙂 På turen tilbake til bilen fikk vi jagd opp sauene og skal si det var ei som hang i enden på lina- hihi hun skulle nok likt å testet farten på de ja 😛

Og sist men ikke minst vil jeg gratulere Choco og meg selv med Viltspor Championatet !! I går kveld gikk vi vår tredje blodspor prøve, og jenta gikk ett meget bra spor! Et av de beste hun har gått, og hun fikk dermed 1 premie og Hederspremie !! Alt var suverent, men skulle han pirke på noe kunne farten vært bittelitt lavere. Choco hadde godt driv ja- og jeg måtte holde henne godt 😉
Søknad om Championatet ble sendt til NKK samme kveld og i dag tidlig fikk jeg mail om at det var godkjent !! Kjapt levert av NKK 😀

Stolt liten jente med den store skanken 😀

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *