Spor og skudd

For de som liker å se spor på film:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VJBsWKEKj2g]
Sporet til Choco ble 19 timer gammelt, og det gikk veldig bra. Vinklene gikk hun meget bra. Spesielt de første. Den siste vinkelen hadde blodopphold, men det hadde ikke så stor betydning 🙂

Vi har vært enda en tur i Garmo 🙂 Man må jo bare reise dit folk trener skal det bli noen fremgang 🙂
Ble både lydighetstrening (på Poppit) og rundering (Choco og Mia) samt litt kaffedrikking og jordbær spising (Oona og Berit) 😉

Kjersti og Hjørdis trener lineføring

Vi startet med lydighet på en ridebane. Pga at den lå ett stykke unna parkeringen, ble det til at jeg lot Mia og Choco sitte i bilen, mens Poppit ble med. Vi skulle skyte, og da ville jeg ikke ha Mia der- hun får alltids skuddtrening når hun er eldre. Nå er fokusen på Poppit som ikke har ligget på noen dekk med skudd før. Og ikke hørt skudd siden i fjor. Choco har heller ikke hørt skudd på lenge, men måtte velge en..

Poppit ligger i dekk 50 m unna, mens Berit trener Krumme.

Vi trente først litt fra Ferdselsprøve programmet. Det går bra det, men jenta ville gjerne ta stå under marsj når jeg gikk FvF. Så mye gåing er hun ikke vant til 😛 man skal jo gjøre ting og tang med jevne mellomrom må vite 😛
Vi tok en fellesdekk (med 4 hunder!) der nabo hunden reiste seg gang på gang, så det ble en fin fin forstyrrelse. Poppit lå hele tiden. Aner ikke hvor lenge, men det ble noen minutter.

Så ble det skutt litt. Først mens vi gikk lineføring. Poppit snur på hodet, men det er det hele. Så blir det 3 skudd mens hun ligger. Jeg står bare 10 m unna. På første skuddet så reiser hun seg opp, men dekker på ny kommando. Og de to neste så ligger hun helt rolig, og snur bare litt på hodet- mindre for hvert skudd. Så bare vi får trent litt mer på dette, så burde fellesdekk med skudd være ok.

Så reiste vi til ett lite skogholt og trente litt rundering/melding.
Mia skulle prøve melding på figurant i skogen for første gang- ja første gang ute i det hele tatt. Hun har kun hatt to små økter inne på stua før. Og skitt den jenta imponerer !!! Hun ser selvsagt figuranten gå ut osv, men hun løper ut, plukker opp bittet og løper inn igjen.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T_JRzrvrpiw]
Ingen perfekt avlevering, men det er slikt jeg tar etterhvert! Her er det viktig å utnytte sommeren, la henne få oppleve og erfare mest mulig. Detaljer som perfekt avlevering er noe vi trener utenom, og når hun er moden for det, så sitter det 🙂 Null stress!Choco fikk bare ett slag hun. Men et morsomt da 🙂 Rett å slett en hare som dukket opp 20 m inni skogen idet jeg sier «rundeer» Grunnen til det var at vi ble litt for få personer, og Choco har rundert mye i det siste, så da tok vi bare litt moro.


Vi har også hatt en lydighets økt nede på Kalvlykkja.
Der gikk jeg gjennom hele FP programmet, med kjegler som menneskene i gruppa 😛 Blir ikke helt klok på hvordan den skal gjennomføres, da de jeg har sett på youtube ikke går likt med det jeg blir fortalt og det som står skrevet i regelverket…..
Men iallefall- Jeg la Choco i dekk mens jeg hentet Poppit og gikk hele programmet med henne, for så å legge ned henne, ta opp Choco og gå programmet med henne. Poppit reiste seg opp i sitt 1 gang, men jeg gikk bare ned å la henne ned igjen, og fortsatte programmet med Poppit. Choco lå rolig hele tiden 😀

Fornøyd med gjennomføringen av jentene. Litt uvant for de å gå lange strekker FvF, med så lite «action» men vi får bare forsøke å gå igjennom programmet noen ganger, så de får det inn i labbene 😉

Mia fikk leke litt, og trene litt på sitt/dekk/stå. Hun er ganske ukonsentrert for tiden, så blir mest lek og moro. Vi får bli litt flinkere til å trene hjemme tror jeg. Hun nærmer seg nok løpetid nå- Pelsen forsvinner med rekordfart, bikkja blir lengre, slankere og høyere på bena for hver dag virker det som. hihi Og Choco skal ha løpetid i mnd skifte eller noe, så da kommer de sikkert samtidig. Så kan ikke regne med hun er i sin beste trenings modus fremover.

Garm runderer

Iben leker med figurant.

Håper skuddene til ny pistolen min kommer i dag. Jeg bestilte feil patroner første gangen, er visst litt fancy denne Walther pang pangen min 😉 Så det har tatt litt tid. Men uansett så skal det bli skyte trening i morgen, og vi skal ha en økt sammen med Berit og gutta. Håper flere andre også dukker opp 🙂

Tada

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *