Rundering og litt annet

Det har faktisk blitt to runderings treninger den siste uken. Deilig !! Er lenge siden vi har rundert nå- ikke siden konkurransen faktisk..
Første trening var torsdag forrige uke.
Vi var på en ny plass for oss-i Garmo.
Vi ble mange på denne treningen. 8 stk. Jeg la ut to spor, som fikk ligge mens vi runderte. Meningen var at Mia og Poppit skulle gå sporene, mens Choco skulle rundere. Og det ble nesten slik 😉 Poppit gikk spor, Choco runderte mens Mia var med i en ringlek 😉 alle sto i en stor ring, og lekte med henne. Kjempe flott trening for vesle jenta!! Hun avsluttet med å få løpe ut å leke med en og en figurant inni skogen. Kjempe artig hilsen Mia 😀


Choco fikk 4 slag, der vi varierte litt på belønningen og ett slag var tomt. Nå er jeg dårlig til å huske, men tror alle slagene gikk som smurt. Vet hun ikke reagerte på kommando på ett slag- hun bare satt å logret. Hihi. Men ellers går hun som ei klokke!
Terrenget var ikke av det enkleste. Opp på ene siden og ned på andre siden. Med skikkelig sugende lyng. Jeg merket det iallefall godt på pusten da jeg løp opp og ned 😛

Poppit sine spor gikk veldig bra. Oppsøk på det ene. Ca 200 m med ett par vinkler og noen pinner. Hun gikk over 1 av de- nr 2 eller 3 tror jeg. Spor nr 2 som egentlig skulle være Mia sitt, som ble både veldig gammelt og gikk i et vanskelig terreng gikk veldig bra for Poppiten. Var kun 1 pinne, og den plukket hun fint. liggetiden og det vanskelige terrenget var grunnen til at jeg ikke lot Mia gå det..
Vi rakk 2 økter med rundering. Bare to slag på økt nr to, men to flotte slag ble det 😀

Så var det noen dager med avslapping før vi hadde en skikkelig helaften søndag. Reiste fra hjemme kl 10.00 og var hjemme 19.30. 7 timer med trening 😀 Enda en ny plass- men også denne gangen i Garmo. Vi var 4 stk, + en ung medhjelper 😀
Rundering, spor, sykling og blodspor- hva mer kan man ønske ?? jo vi skulle egentlig trene litt lydighet med skudd, men siden vi ikke fikk tak i skudd, så gikk det i vasken 🙁

Startet med å sparke Paula ut med 4 pinner og kong. Spor med sporoppsøk takk 😉 Sporet ble liggende hele treningen- så 4,5 time gammelt ble det. Og spør ikke meg hva som var problemet- men problemer fikk Poppit…. Sporoppsøket gikk veldig greit- slo på det og valgte rett vei. Vi fant en pinne, men så var det slutt- hun fulgte «noe» en stund, men jeg fikk tidlig mistanke om at det ikke var det vi skulle følge… Forsøkte å gå tilbake til der vi fant pinnen, men nei- jenta fant itno. Aner ikke hva som var feil, men Poppit var liksom ikke så særlig interessert i å finne igjen sporet. Tilslutt (før vi gikk tilbake til der pinnen var) ga hun bare opp og la seg ned… Hmm må få gått noen flere fremmedspor- eldre fremmedspor- men fremmedspor har aldri vært noen problemer før. Husker ikke helt om hun har gått så gamle spor før- det har hun nok ikke, og det var i ett helt nytt område- men lell da gut 😉

Choco fikk ei god og lang runderings økt. 6 slag, der jeg måtte sende henne opp igjen på 2 slag. Det første -der løp hun ikke langt nok ut, og på det siste så løp hun ikke rett nok ut 😛
Skikkelig tungt terreng + at det var varmt. Choco jobber som en helt. 1 tomslag, resten funn- den ene inni en gammel gapahuk 🙂 Er det folk i skogen så finner hun de 🙂 Vi varierte belønning endel- alt fra nesten konkurranse opplegg, til direkte belønning. Fungerte som bare det 🙂

Så ble det et feltsøk på jenta som avslutning på dagen.

3 gjenstander, i et felt på 50 x 30 meter eller noe. 1 i hvert hjørne og 1 på midten ca på 30 m. De to første gikk veldig greit. men den tredje måtte jeg sende opp igjen på. Det var den på midten.. Veldig fornøyd med jenta, som begynte å bli slitne på slutten. Feltet lå jo i oppoverbakke, så ingen enkel løype.
Avsluttet dagen i Garmo med en sykkeltur på 9 km med Poppit. Fin fin vei å sykle på det 😀

På tur hjem la jeg ut to blodspor. Korte. Det ene til Mia og det andre til Choco. Mia sitt fikk ligge mens jeg var hjemme og spiste middag før vi gikk det.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WbNz9hI_Wac]
Jeg klippet ut endel av sporet- er jo begrenset hvor spennende det er å se baken til Mia- selv hvor vakker den er 😉
Sporet gikk veldig bra. 3 timers spor er ingen utfordring, så nå må vi bare øke tiden- sakte men sikkert 🙂

Mia med fangsten sin- før hun forsøkte å grave den ned 😉

Vi avsluttet med litt pinnekasting, og nå kommer jenta fint inn og bytter med en godbit 😀

Bilder fra søndag finnes her..

Skal straks ut å gå sporet til Choco nå. Det er as we speak 19 timer gammelt.. ikke så lange sporet, men med 4 vinkler- da det er vinklene Choco kan rote litt med.

Tada 😀

ps- alle bildene er fra søndag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *