Ferdsel på nye veier ;)

Hihi ja det er vel det vi driver med- eller skal drive med. Ja jeg refererer til overskriften altså. Nytt mål er Ferdselsprøve med begge jentene og Utholdenhets prøven med Poppit. Jeg tenkte først at også Choco skulle være med på det, som da er 2 mil på sykkel med 2 pauser og sjekking av poter osv, men pga låsningene hun har hatt i ryggen + den gamle skaden på bakfoten tror jeg at jeg dropper det.

Hun blir syklet med hun også nå, og noen ganger virker hun stiv, og i går hadde hun liten lyst til å strekke ut venstre framfot- men jeg blir veldig usikker- for det er bare små små signal som jeg legger merke til- og det er jo mulig jeg bare er hønemor 😛 Nå passer jeg på å varme opp og gå henne ned, samt at hun har på Back on track dekken etter turen, og det ser ut til å gjøre henne godt 🙂
Dette er i august, så jeg må melde på snart, så tror jeg heller prøver å etteranmelde Choco om jeg synes syklingen går veldig bra i tiden framover 🙂 Jeg merker iallefall at jenta har fått ett litt annet forhold til å galoppere. Hun har hatt litt – ja hva skal man kalle det- en fiks ide om at man kun kan trave på vei- dette så jeg også i vinter da vi drev med slede/ spark. Man galopperer IKKE på vei altså, og iallefall ikke i sele. Nå har ikke Choco på seg sele når vi sykler- hun drar jo ikke annet en litt i starten uansett, men hun slår lettere over i galopp og holder den lenger 🙂

Ferdselsprøven er jo egentlig bare en lekende lett lp prøve med skudd- og da mer poff en pang, siden det skytes med 6mm. + en liten bydel der hunden skal passeres av en hund, jogger og syklist. Burde ikke være noe problem. Det som kanskje er det mest utfordrende må være dekken. hihi er jo sååå kjedelig å trene såååå mange minutter dekk;) Poppit har aldri hørt skudd på dekk, så det må vi trene på, men om hun ikke har blitt skuddberørt siden hun hørte skudd sist (ett år siden tror jeg) så burde det gå greit.
Jeg gjør dette bare for å ha prøvd det, siden det er i nærheten, og ikke fordi jeg synes dette er en viktig ting å ha med seg. Vet noen mener en slik prøve er likestilt med en mentaltest/beskrivelse, men det er det så absolutt IKKE!
Nå er det en prøve og selv om den er rimelig enkel, så er det ikke dermed sagt at vi består. Vi er alle levende vesener og prøven skal gjennomføres først. Men jeg håper at det går greit 😀

Ellers har det ikke blitt så mye trening. Dårlig vær og ikke helt grei kropp kan sette stopper for det meste. Men Poppit har trent litt kryp inne, vi har syklet og i går ble det litt skogstrening.

Mia fikk sitt første blodspor. 100 m med en vinkel og det lå i ca 1,5 time. Ingen problemer sa Mia. Og skinnbiten som lå i slutten var sååå fin at den måtte hun grave ned i skogen slik at hun har den til neste gang. Hihihi snåle dyret.

Poppit fikk to sporoppsøk 20 og 30 m. Hun har litt lett for å skli ut til siden og det vil jeg ikke ha noe av, men jeg må huske at hun ikke er Choco og derfor gi henne tid til å lære hva jeg forventer av henne 😛 Oppsøk nr 1 ble litt frustrerende for Poppit. Jeg stoppet henne om hun gikk ut til siden, og hun skjønte ikke helt hvorfor- mest sansynlig hadde hun alt fått sporet i nesa, men jeg vil ha henne rett frem til hun går på det, ikke løpe ut på siden for så å fange det opp i farten 😉
Oppsøk nr 2 var veldig flott. Vi fant en metode som fungerte bedre for oss. Om hun går ut til siden tar jeg bare å holder igjen og fortsetter fremover. Da skjønner hun hva jeg vil og hun søker selv fremover i rett retning.
Om dette er «rett» måte å trene inn oppsøk på aner jeg ikke. Aldri lært det noen steder, så jeg bare prøver meg fram 🙂

Mens spor og oppsøk lå, syklet Choco og jeg en tur til ett vann, der hun fikk svømme litt. Choco har utviklet seg til å bli en badegal voff, så hun koste seg skikkelig 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aecX381BgfU]

Choco sitt korte blodspor på 200m ligger fortsatt i skogen. Det skal få ligge til i kveld, slik at det blir rundt ett døgn gammelt 🙂

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *