hmmmmm

Så artig som det er å trene mot nye mål 🙂 Poppit skal som nevnt opp i kl 3 ved første anledning- ikke noe å vente med det 😉 Så vi tar fram igjen ting hun lærte som valp, og vi begynner å trene på det vi ikke har trent på før. Stå momentet i avstanden kan hun, men vi har ikke trent på den siden «valpe stadiet» så vi mangler å utføre momentet med avstand. Må være litt forsiktig her, ellers så kommer framdrift- og det vil vi jo IKKE ha 🙂 Etter noen få økter for å minne henne på at stå eksisterer, så har vi nå begynt å øke avstanden. Og det går framover 🙂
Apport over hinder er gammel lærdom, samme med metall apporten. Men det skal selvsagt generaliseres:) Sitt under marsj er nytt for jenta, men vi har kommet ett godt stykke på vei. Men absolutt ikke ferdig konkurranse øvelse ennå 😛
Ruta er vel vårt mest usikre kort. Bare det å komme inn i ruta kan være vanskelig noen ganger 😛 Men vi trener på gåingen og innkallingen utenom, så iallefall den delen skal være i boks om hun bare kommer seg INN i ruta 😉
Neseprøven har jeg glemt helt av 🙁 Så der må det skjerpings til. Samme med fellesdekk. Den har hun jo egentlig inne, vi må bare kvalitets sikre den. Hun bør jo ligge uansett om naboen setter seg opp….

Så har vi begynt med spor oppsøk. Vi har kun hatt en økt, der både Poppit og Choco fikk 4 oppsøk hver. De var på ca 10, 20 og 30 m i begge retninger. Først så tok Poppit bakspor ca 10 meter, men fant ut at nei dette blir jo feil- etter det gikk hun rett hver gang, og ganske så rett ut 🙂 Choco tok også bakspor første forsøk, undersøkte også bakover på neste spor, men valgte etter 1 m rett vei, og de to siste var korrekt. Flinke jenter det !!

Mia fikk et spor på 300m, det lengste hun noen gang har gått, og hun er veldig flink!! Hun tar overvær om jeg ikke passer på, men blir stadig sikrere i sporet og jeg lærer meg sakte men sikkert å lese henne 🙂

I dag har vi hatt en økt med blodspor og feltsøk. Choco fikk et 600 m langt spor som var 14 timer gammelt. Og jeg er veldig fornøyd med det. Hun mistet det i en vinkel, men fant det ganske så fort igjen, og gikk da uten de store problemene til slutt. Hun har nok ikke verdens beste spor kondis, men det gikk veldig greit 🙂

Så ble det feltsøk med alle 3 etterpå. feltet var 50m dypt og 20m bredt. 5 gjenstander av ulik type.
Poppit først ute, og hun søker veldig fint, men blir fortere sliten en jeg er vant til- Poppit har jo stort sett utømmelig energi! Og dette så jeg på lp trening torsdag også, jeg klarte faktisk å «slite henne ut»… Og grunnen er rett å slett at Poppit har fått løpetid….!! Det så jeg i går kveld, og jeg aner ikke når hun fikk den. Det er nok flere dager siden, og jeg som trodde hun hadde løpetid i april!- men det spørs om det ikke var noe… jeg lurte jo siden hun ikke var hoven og jeg kun fant mikroskopiske spor av blod ett par ganger- men tenkte hun kanskje hadde såkalt «skjult løpetid» Men nå er alle tegn på plass, og selv om hun jobber veldig bra, så blir hun fortere sliten. Det jeg er redd er at hun ikke blir ferdig til hun skal konkurrere neste gang. Siden jeg ikke aner NÅR hun startet, så kan hun bli det, men jeg tviler vel litt 🙁 🙁 2 stevner rett i da….ss. Hmmmm

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7deYneJdo0E]

Choco jobber veldig bra i feltet i dag. Finner gjenstand på gjenstand. Hun får litt «hjelp» av Mia innimellom, rett å slett for å hjelpe Mia litt, men Mia vil egentlig ikke ha hjelp hun 😛 Egen og sta som hun er…. 😉

Mia – ja hun er et kapittel for seg selv. hihi løpe og søks lysten er helt på topp, men hun har da ikke lært hva man egentlig skal gjøre.. Hun synes ikke det å levere gjenstander er noen vits, og døde baller er heller ikke sååå artig 😉 men løpe DET er kult det 🙂 jeg følte i dag et stort behov for å lære den lille trollungen både det ene og det andre, så spørs om jeg ikke nå må ta meg sammen og begynne med seriøs trening med henne- hun er 9 mnd den 20ende og det var vel ca samme alder som Choco var da hun begynte å lære slike vanskelige ting som sitt, dekk- kom osv 😉 hihihi

I helgen skal jeg være figurant på Mh beskrivelse, så spørs om voffene bare må ligge på lading hele helgen. Ikke helt det jeg hadde planlagt, men det er jo så gøy å være figurant, og kjekt å holde ting vedlike.

Tada 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *