Også var det Choco sin tur !!

Whoooho for en super dag vi har hatt i dag !!
Choco og jeg debuterte i rundering. Skikkelig skummelt var det faktisk 😛 Jeg har aldri sett en runderings konkurranse, og ikke særlig kjent med hva som er lov/ikke lov osv osv.
Jeg forsøkte å legge en liten plan før vi startet, men da vi kom til start ombestemte jeg meg 😛 Om det var så lurt aner jeg ikke, men jeg tror det 🙂 Jeg hadde bestemt meg å sende henne ut på høyre side først, da jeg følte det ble rett i forhold til vinden, men da vi skulle starte hadde vinden snudd (noe den gjorde hele tiden) og det var en bakke opp på den siden jeg tenkte å sende. Venstre side var rett å slett mer fristende 😉 Som tenkt så gjort- jeg forsøkte å være rolig og ikke stresse, og jeg tror jeg lykkes- delvis iallefall 🙂
Choco løper flott ut, søker godt og kommer inn uten melding- kjenner jeg får et snev av panikk- hihi vet ikke hva jeg trodde- at figuranten skulle sitte på grunnlinjen eller noe 😛 Men Choco kommer iallefall rett mot meg, og jeg tar sjansen på en «flyer» og den satt som ett skudd 😉 Choco ut i god fart opp bakken på den andre siden, og etter noen laaange sekunder kommer hun inn igjen med melding !!!
Juhuuu tenker jeg. Med spente fingre setter jeg på henne påvisnings lina og vi durer ivei innover skogen. Choco bommer litt på figuranten som ligger under en duk, men vi tar oss fram og jeg ber figurant reise seg- lurer på hvor skrekkslagen jeg så ut hihi. Choco holder på å dø på seg fordi hun ikke får ballen sin- «få den da – få den da !!!!!!! » sier hun. jeg må jobbe med henne for at hun ikke skal overfalle figuranten 😉 Stakkars lita- hun skjønte jo ingenting hun… (note to self: begynn å varier når og hvor figurant belønner)
Forsøkte å tenke fornuftig da jeg skulle sende henne ut igjen, brukte noen sekunder på å peke ut retning og så sendte jeg henne- eller jeg forsøkte 😛 Choco var nok fremdeles litt opphengt i figurantens manglende belønning, så jeg måtte inn med en dobbelkomando. Men ut løp hun- like rett og fint som på første, og borte ble hun. Og da hun kom tilbake hadde hun jammen melding. YES !!
Ut igjen og nå bommet hun ikke på figuranten, og vips så var vi ferdige 😀 Egentlig så følte jeg meg litt snytt- hihi det gikk jo så fort 😉 Aner ikke hvor lang tid vi brukte- men det føltes ikke så lenge 😀 Og best av alt -JEG hadde overlevd og vi fikk en super karakter av dommeren – 10 poeng !!!! «Meget bra søk» sto i dommer kommentaren og han sa Choco var den eneste hunden som hadde løpt helt ut på første slaget 🙂 Hun hadde rette, dype slag, og som sagt meget bra søk. Såå fornøyd med jenta mi 😀

Så var det å reise til lydighets delen. Vi klarte oss veldig bra gjennom de fleste øvelsene- men jeg tok en dobbelkomando på dekk under marsj- også holdt jeg på å snuble- hihi så da fikk vi bare 5,5, men bedre en 0 da 😛
Men er her altså karakterene:
Lineføring- 8,5 her mister vi poeng fordi Choco snuser litt i bakken ca halvveis i programmet.
På fram i line så mister vi 2 poeng siste 10 meterne da Choco drar ut til siden- 8 p
Som sagt får vi 5,5 på dekk/ marsj. på innkalling får vi 9, hun setter seg litt på skrå.
8,5 på apporten, litt uryddig opptak, og setter seg litt langt unna meg.
På hinderet får hun 9 poeng. Kunne hatt litt mer «snert» i hoppet 😛

Så kommer to 10’er øvelser. Fellesdekk og budføring 😀

Dvs vi fikk full pott i spesialøvelsene, og mer en nok poeng i lydighetsdelen. Totalt 289 poeng, opprykk og vinner av klassen !!! Tenk på det da 😀 Vi har startet og fått opprykk i Rundering !!!!!! Det hadde jeg aldri trodd skulle skje da vi ikke alltid har hatt noen å trene med.
Tusen hjertelig takk til treningsvennene mine: Oddveig, Ingrid, Tor Olav, Beate og sist men ikke minst Berit. Uten dere hadde vi nok aldri kommet oss ut av Heidals dype skoger 😉

Og i tillegg til dette fikk jeg meldinger om flotte resultater fra valpekjøpere denne helgen.
Hanne Lindsveen og Mia (B-My kullet) har fått Cert i Agility, og det samme har Teemu og Elli (Call-me kullet) i Finland.

Samt at Christine og Foxy (Fiery kullet) har fått opprykk til kl 2 i Rally lydighet, + en andre plass i Rally kl 2 🙂
GRATULERER SÅ MYE !!

Da er det bare å se framover til nye mål 🙂
om 2 uker er det kl 3 debut for Poppit. Sikkert litt tidlig da vi mangler endel av øvelsene, men siden stevnene er så nærme, bare må jeg 😉

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *