Flinkeste Poppiten det !!

Og der ramlet jammen opprykk nr 2- på to uker inn 😀

I dag debuterte loppa i spor. D-spor arrangert av Jetta hundeklubb. Hele 30 min kjøring fra hjemme. DEILIG !!!

Vi startet i skogen. 300 m spor med 3 pinner- lagt av meg selv og ligge tid 20 min.

Poppit starter veldig bra, markerer hvor jeg har skubbet inni noen lave grener 😉 men fortsetter i fint driv. Finner og plukker 1 pinne 😀 Og slik fortsetter det, sporer som en gud, og finner alle pinnene. Vinklene er 0 problem, og vi ender på karakteren 9 😀 Og det er da min skyld at vi mister det ene poenget. Reglene sier at hunden skal «markere eller apportere» pinnene og hva har jeg trent på? Ehh ja takk begge deler?? 😛
Dette har jeg faktisk ikke tenkt på….. Poppit plukker jo pinnene- men APPORTERE betyr jo faktisk også at hunden skal levere pinnen til fører…. Og hva har jeg gjort- jo jeg har gått fram til henne og tatt i mot pinnene, mens hun står rolig eller kommer mot meg med de. Så på pinne nr 1 og 2 så fikk vi trekk for avlevering- mens jenta la seg ned på siste pinnen, så ingen trekk der… Teite fører 😉

Så var det lydighets delen:

Budføringen gikk ikke så veldig bra. Poppit gjorde så bra hun kunne egentlig, men ble forvirret siden hjelpefører mer eller mindre sto i skogen. Hun løp bort og lette etter løsbittet stakkars lita 🙁 Trodde vi trente rundering hun. Men vi fikk da iallefall poeng på øvelsen: En 6’er 🙂
Lineføringen går knallbra, en blank og fin 10’er !!
Fram i line gikk også bra, men Poppit vil litt for mye, så hun får trekk for at hun drar i båndet. Men hun har super retning og bråstopper 🙂 En 8’er får vi i karakter.
En perfekt dekk under marsj får vi til: Enda en blank og fin 10’er !!
Innkallingen kan man ikke klage på- Vi får 0.5 poeng trekk for at innsittet ikke er helt rett. 9,5p.
Apporten går veldig bra, men hun «tygger» (skifter grep) og får 1 poengs trekk. 9 poeng.
På hoppet er det jeg som får poengtrekk. Visstnok så bruker jeg litt kroppsspråk i det jeg sier Hopp. 😛 Mye mulig det 😉 9 poeng også her.
Og tilslutt ble det fellesdekk og der lå jenta så fint att. 10 poeng 🙂

Vi fikk 75 poeng i spesial øvelsene (spor og budføring) + 217 poeng i lydighetsdelen.
Tilsammen blir det 292 poeng (av max 320p), og da ble det godkjent, opprykk og 1 plass (av 3 stk)

Veldig fornøyd med dagen. Poppit fungerer veldig bra, og ser ut til å bli en stabil konkurranse hund. Nå skal vi først konsentrere oss om å få inn de siste kl 3 øvelsene, starte i kl 3 neste mnd, også får vi prøve å få med oss et C stevne til høsten (finner ikke noe spor stevne som fristet før uti august)

I morgen skal Choco debutere som Runderings hund. Hun har virket helt frisk og fin i 2 dager nå, og har ingen hemninger lenger ;)Ikke den beste oppladingen dette her, siden jeg har vært plaget med magen i lengre tid (noe som merkes på kondisen) og Choco har ikke gjort en dritt på 1 uke, så vi kommer ikke til å ha så store forventninger- men den som gir seg er en dritt. hihi
Og skulle jeg se hun ikke er helt i slaget allikevel, så trekker jeg henne selvsagt 🙂

Må gratulere Berit og Krumme også med opprykk i dag- De ble nr 2 – GRATTIS 😀

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *