Rundering, spor, lydighet, ringtrening- ja slike ting :P

Ja her er det full fart med trening så ofte man får til og orker. Vi har rundert, hatt spor trening + felt og lydighet siden sist.

Runderingen med Choco går stort sett veldig bra. Meldingene sitter som støpt, hun går tomslag veldig bra, og de aller fleste gangene fine rette slag. Noe vi har jobbet med i det siste. Hun hadde i fjor veldig fine slag, men det skled litt ut, så jeg har tatt tak i det, og det begynner nå å bli bra igjen. Noen ganger må jeg stoppe henne, men da skjerper hun seg også. Sist kjørte vi 6 slag, der halvparten var funn. Hun virket veldig i slaget, og jeg kunne nok rundert lenger, men valgte å avslutte der. Kondisen begynner å bli bedre, men er nok en del igjen til hun er i topp form 😛 Men om vi fortsetter med syklingen så kommer det nok 🙂
Søndag fikk hun litt forandring- et felt på 30 bredt og over 50 dypt. 4 gjenstander, der 3 lå helt ute- en i hvert hjørne og en midt på. Den fjerde lå ca ved 40 m midt på. De tre første fant hun uten store problemer, men den siste (i venstre hjørne) strevde hun litt med. Jeg valgte da å gi henne en påvirkning- dvs, jeg gikk ut for å finne ut hvor den siste lå- feltet mitt var litt dumt plassert, så jeg så ikke hvor hun hadde vært. På denne måten fikk jeg sendt henne rett på gjenstand- OG hun fant den også 🙂 Fin fin avslutning på en våt dag i skogen 😀

Poppit går bare spor om dagen. Og det går litt opp og ned. Selve sporingen er det sjelden noe å si noe på. Men jenta surrer litt med pinnene noen ganger. Sporet er såå mye mer spennende en pinnene, så derfor hender det seg at hun velger bort pinnene. Men hun vet så veldig godt de skal være med. Siste sporet hun gikk var 1,4 km med 5 pinner, og ved ett par stk gikk hun litt over, for så å stoppe og tenke seg om, før hun snudde og apporterte de 😉 Lille trollungen ! Men hun sporet veldig bra, og kom i mål etter 24 min. Fornøyd med det 🙂

Mia er nå friskmeldt (endelig !!) og hun har fått gått spor opp til 200 m, og også lekt seg litt med figuranter i skogen. Hun synes det er kjempe kult, og siden hun er veldig selvstendig, så har hun ingen problemer med å spurte ut på 30 m 🙂

Neste helg er det debut i rundering (D) for Choco og debut i spor for Poppit. Jeg føler vel egentlig vi er klare for det- men jeg vet av erfaring at jeg har en tendens til å tulle og ødelegge for hunden.. Når det er «nye» ting, så blir jeg helt rar i topplokket, og gjør snodige ting. hihi Og hunden klarer jeg jo ikke å lese 😛 Nå er det leeenge siden Choco og jeg gikk C spor på Hønefoss, og rundering har jeg aldri konkurrert i, så dette kan jo bli spennende 😛

Meeen så spørs det om Choco får startet da 🙁 Mandag oppdaget jeg at hun har smerter ett eller annet sted. Hun vegrer seg for å hoppe opp i møbler, og i starten også trapper. Hun går trapper nå, så er litt bedre, men ikke 100 %. Antaglig har hun strekt seg eller fått en låsning etter søndagens felt trening.. Men i morgen skal hun til behandling (osteopat og akupunktør) så får man håpe hun blir fit for fight igjen til helgen 🙂

Ellers så syr jeg fortsatt så mye jeg orker. Har hatt noen dager (uker faktisk) med laber form, så har ikke vært så aktiv som jeg burde, men litt forskjellig har det blitt:

Et multikobbel av mykt tubebånd, Til Salgs 🙂

Og Svenskebitt + kampsau med tauball i enden ((kampsau Til Salgs)

Og et Multiflex kobbel :

Jeg får igjen en sele som ble bittelitt for liten til en Border Collie hann. Så om noen trenger en halvnome (med ring over og under) til en hund i str liten Border så gi meg beskjed. Selen er i tøff kamuflasje farge:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *