1 skog er snøfri !!

Ting går ikke helt etter planen om dagen. Treningene blir forkortet, eller jeg blir forhindret…

Det har våknet til liv blant hundefolkene på Otta, og vi har vært mange på trening. Ikke mange som TRENER slik vi gjør, men sosialtrening er vi ikke direkte bortskjemt med, så det er bare helt herlig at det er hunder og mennesker med hver uke!! 😀

Mandag så ble det veterinær tur på oss i stedet for trening. Mia skadet tåa si søndag, og siden den var tydelig vond, og ble hoven var det greit å få sjekket den. Ikke noe alvorlig heldigvis, og den satt gudskjelov fast- Var redd den skulle være løs.. Sprøyte med smertestillende og Metacam ei uke var dommen. Heldigvis så er tåa mye bedre nå, ellers så virker smertestillende helt fantastisk 😉 Selv om den er litt vond nå etter skogs turen.. Hmm kanskje hun må stå over neste trening?? 🙁

I dag har vi vært på spor trening I SKOGEN !!!!! Herregud så deilig 🙂 Ingrid og Åse var også med. Jeg la ut blodspor til Åse’s Harri, samt blodspor til Choco, vanlig spor til Poppit, og et lite søtt ett til Mia. Samt at jeg gikk ut ett blodspor som skal ligge til i morgen 🙂 Blir ganske nøyaktig ett døgn gammelt da.

Blodsporet til Choco gikk veldig bra. Hun markerte ikke sårleiet, men sporet veldig bra, og koste seg med slutten 🙂

Synes Poppit virret bittelitt, men kan være at hun støvsuger for godbiter, og da blir det litt fram og tilbake. Noterer bak øret : Ta på hansker !!

Mia sporet også bra. Hun har faktisk aldri vært i skogen med lyng før, så montro hva hun tenkte om alt. Jeg satte henne ikke på, men bare gikk oss på det. Og hun tok det med en gang. En vinkel hadde vi også og det var ingen problemer 🙂

Jeg hadde noen stygge planer om litt rundering i dag, men jentene jeg trente med hadde det litt travelt, så det gikk ikke, men jeg la ut ett par gjenstander, selet på bringkobbel og tjenestedekken på Choco og hadde planene klare. Meeeen som så ofte før, tenker jeg ikke langt nok når jeg planlegger, så ikke alt gikk som det skulle. Choco jobber som en helt. Langt flott slag, og det ser ut til at hun er i nærheten av gjenstand (sitteunderlag) Men får ikke ferten av det. Hun kommer inn igjen, og vi sender på nytt. Men da vinkler hun feil vei, og havner oppi blodsporene fra før på dagen.. Dumme dumme Oona som ikke tenkte på de. Choco stakkars melder på sporet hun. Hihihi 2 ganger- før jeg skjønner tabben min og flytter oss oppover. Nå hadde jeg planer om ett tomslag på andre siden, men siden hun løp så mye uten å finne, så tenkte jeg at- NEI det blir ikke å bygge opp hunden, det blir å bryte ned så tidlig i sesongen. Så da flyttet vi oss bare oppover mot siste gjenstand, som var en ryggsekk. Sender jenta ut igjen og nå får hun det til 🙂 Filmet bittelitt- her er siste slaget da hun finner ryggsekken. Snurr film 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_w-lzWaub0Q]

Hun melder veldig bra, men jeg skal trene litt på at hun holder bittet litt roligere og ikke forsøker å spytte ut FØR jeg tar det ut. Men alt til sin tid. For aller første gang (?) brukte jeg line på henne, på påvisning. Ene og alene fordi jeg ikke klarer å holde følge med henne ut på 50 meter og siden ryggsekker er dårlige til å belønne måtte jeg nesten være framme likt med Choco 😛 Også er jo egentlig dette noe vi burde trene mer på..

Vet ikke hvor lurt det var, men vi gikk mot den andre gjenstanden igjen, og jeg sendte henne ut på den fra ganske kort avstand. Hun melder jo hun og alt, men blir jo ikke helt det store systemet av slik. Men men pytt sann 😉

4 timer i skogen var rett å slett deilig. Utrolig sliten, men på en god måte 🙂
gjett om det er lenge til vi skal i skogen igjen ?? Neeeeeeiiiiii Veldig snart faktisk 🙂

Jeg har forresten gått til innkjøp av startpistol. har tidligere lånt klubben sin, men den leverte jeg tilbake i fjor, og det er greit å ha en selv, slik at man får trent når man vil! Gleder meg til den kommer.

Meet mr Carl Walther ! 🙂

Tada 😀