Snart Jul

Må først takke for kommentarene!! Kjempe hyggelig- gjør godt med litt tilbakemeldinger. Selv om det meste skjer på facebook i disse dager, så er det jo hyggelig med litt liv her i bloggen også. Keep it up  😀

Her hjemme er det fortsatt dårlig med trening. Dårlig tid og kaldt vær er en dårlig kombinasjon. Merker at jentene begynner å bli litt elektriske. Leken inne har nådd nye høyder ( ja de får lov til det inne- til en viss grad) Og med 6 hunder i alle str i vill lek på vår lille stue, så blir det liv 😛

Pytt sann 🙂 De slapper godt av etterpå iallefall:

Valpene utvikler sin egen personlighet mer og mer for hver dag.  Lasso er en liten diamant. Han er sosial, koser glatt med alle som har kommet på besøk. Logrer nesten hele tiden. Glad i å leke, snill (så snill som en 3 mnd gammel valp kan være) og samarbeidsvillig.

Mia er min lille gullklump 🙂 Hun er gal!  Ganske rampete, sosial-åpen mot fremmede, men ikke veldig glad i kos (hvem har tid til å sitte på fanget?) Roper jeg, løper hun andre veien. Stort sett den siste til å komme inn, men når hun vil inn, så hører vi det godt 😛 Elsker å denge broren sin 😉 og vill lek er kult. Hun har utviklet seg til å bli et matmonster og spiser leeeenge etter at Lasso er ferdig. Hun er ca 8,5 kg, mens Lasso er 10.  Hun vet godt hva hun vil og kommer ikke maten fort nok, så står hun ved kjøkkenbenken å bjeffer. LOL Deilig liten klump som kryper under skinnet på deg- akkurat slik Choco gjorde (gjør)

Men hun har da av knapp hun også:

Jeg ble minnet på hva jeg har her om dagen….

Mia er faktisk 3 generasjon Aussieboxy. Zippi er oldemor, Ice bestemor og Choco mor- jeg får tårer i øynene bare ved å tenke over det. Zippi ville blitt 10 år 11 november (noe jeg faktisk glemte 🙁 Skammer meg !!!! )

De 3 jentene som har betydd mest for meg samlet i en liten søt bamsemums- eller 7 søte bamsemumser faktisk. Tenk på det !!

10 fantastiske år -eller egentlig 12 år- snart 13 da Kipo, den første aussien min ble født i Jan 1998, og han var jo onkel til Choco…)

Disse små røde, blå eller sorte jentene har betydd, og betyr så mye for meg. Deres unike personlighet og fantastiske egenskaper har gitt meg utrolig mye opp igjennom årene. Både hjemme, i valpekassen, på trening og ikke minst på konkurransebanen har vi hatt noen herlige år. Endel smerte og sorg har det dessverre også blitt, og jeg er livredd for å miste flere- men gleden man har hver dag, overskygger heldigvis det meste. Ser fram til maaaaange flere år med konkurranser og kos med de jentene jeg har. De som er borte, lever videre i barn, barnebarn og oldebarn……

Oh shit dette ble visst litt klissete dette- men pytt sann 🙂

Men siden jeg da har det travelt om dagen og det er IKKE pga trening, så er det pga syingen- fortsatt. Jeg har fortsatt masse bestillinger, men roer nå ned litt før Jul. Blir nok litt sying gjennom hele jula, men ikke så mye som nå.

Har forresten glemt å skrive om Nordisk Vinner utstillingen som vi var på i November. Stilte Poppit kun fordi jeg skulle dit (skulle være handler for 2 av Åse sine) og det gikk jo faktisk helt ille. Gul sløyfe fikk fine Poppiten min. Kritikken var ganske bra den, men dommeren var helt fanatisk opptatt av grov benstamme. Til og med Harri hadde for lite, så sier det litt.

Tror ikke hun har lest standaren der det står MODERAT 😛 Så de fleste gikk ut med blått/gult og kun de typisk show avlede sto igjen. Ikke uventet og helt i tråd med utviklingen som er. Veldig synd at hunder som er korrekt bygd ikke kommer noen steder, kun fordi de ikke ser ut som små (eller store) bamser. Men jeg kommer til å fortsette med mitt jeg, og stille når jeg får lyst- jammen har de godt av å se en aussie slik de i følge moderklubben (ASCA) i USA skal se ut 🙂 ja nå mener jeg ikke at mine er perfekte og en kopi av den standaren altså 😉 Hihi men bra nok til rød sløyfe og CK er det flere som er. Det var forresten flere fra mitt oppdrett som ble stilt. Søstrene Troja og Selma  fra Call-Me kullet fikk vel begge blå om jeg ikke husker feil.

Jeg lurer forresten litt på om ikke dommeren dømte utifra systemet som kommer til nyttår- Med Excellent, Very Good og Good, og da fikk vel Poppit Good og de andre to Very Good. Har jeg skjønt det rett så vil den gule sløyfen «bety» mer og også bli delt ut mer.  Bare en følelse jeg fikk…

Med valpene som har flyttet går det helt super dupert. Tilbakemeldingene er kun positive 🙂 Jeg har fått noen bilder av de, og skal forsøke å være flink til å sett de inn i neste blogg.

I kveld skal vi på trening i Vinstra hallen igjen, og jeg har faktisk planene klare. Nå skal vi kjøre hele øvelser først- flere uten belønning også skal resten bare bli lek og få opp mest mulig fart på det glatte gulvet.

Tada               og ps- bare fortsett med kommentarer 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *