Gjeterkurs 13/14 nov

Ja da får man prøve å nøste opp litt. Gå litt tilbake i tid 🙂

Jeg har i mange år hatt lyst til å teste ut gjeterinstinktene i hundene mine. Men kurs der Aussiens gjeterstil er i fokus har vært få her i Norge, og det har aldri passet seg å reise på de. Jeg har forsøkt litt på egenhånd, men det var bare tull. Vi har forsøkt å være med på gjetertreninger i nærheten, men for det første var det rimelig klart at vi ikke hadde rett rase, og deres gjeting foregikk på et stort jorde. Vi trenger en rundkve for å komme noen steder (eller for å IKKE komme noen steder kanskje 😉 ). Så det ble med 3 treninger i fjor vinter….

Mangel på hundevant sau har vært det største problemet, men da jeg i oktober traff igjen en gammel venninne som jeg ikke hadde hatt særlig kontakt med på mange år og fikk vite hun hadde både hundevant sau og var interessert i gjeting, så skjedde ting rimelig kjapt 🙂

Vi må holde kurs selv !!
Etter anbefaling fra andre som gjeter med Aussie, kontaket jeg Linda Idås fra Sverige: «Vil du komme til Norge å holde kurs??» Aldri i verden tenkte jeg, men jammen sa hun ikke ja 😀 Ble mye fram og tilbake, men tilslutt ble dato satt og folk kunne melde seg på. Det var plass til max 10, og helst over 6 for å få en ok pris. Og jammen fikk vi ikke 7 deltagere. Dessverre måtte en trekke seg i siste liten pga sykdom i familien, så da ble vi 6 stk. 4 Aussier, 1 border og en blanding. En fin fin gjeng 🙂

Vi som var med hadde en suveren helg! Noen viste mer interesse for ulldottene en andre, men alle hadde en stor fremgang i løpet av helgen.
De som var med var Poppit, søster Roxy, Bianca fra Tamburenga, og Zola fra Nordlandsbris. + Borderen Balto og blandingen Trio.
+ at Hawk fikk prøve seg såvidt i pausen mellom to hunder søndag.

Poppit var vel egentlig ganske lik som hun var da vi trente i fjor. Litt interessert, men fremfor alt stor fokus på fører og ikke så mye på sauen. Det er noe jeg vet om- hun er jo suveren på det i treningen ellers, men det kan jo være en liten bakdel i gjetingen. Bikkja gikk jo Fri ved fot så bra som bare det første delen av helgen. Hihi ikke noe problemer med forstyrrelser i lydighets treningen den jenta der…
Utover i helgen løsnet hun grepet om ho mor mer og mer, og vi fikk faktisk gjort en hel del bra ting. Det bra med Poppiten er at hun ikke er i nærheten av å bli ufin med sauen. Det fikk jeg testet ut i fjor spesielt. Da stakk sauene, og hun etter, men selv om hun løp side om side med de, så var det ingen forsøk på å nappe etter de 🙂
Jeg aner ikke hvordan Poppit er sammenlignet med alle andre Aussier som blir startet på sau. Har hun instinktene i orden, men trenger å få løsrevet seg fra meg, eller er instinktene så utvannet at hun aldri vil få nok interesse for de? Aner faktisk ikke- men håper jeg får trent så mye i mnd fremover at vi finner det ut 🙂

Men ei som iallfall hadde instinktene i orden var søster Roxy! Hun viste både stor interesse og mye forståelse for jobben. Kjempe gøy å se på 🙂
Og også bestefar til jentene- Hawk imponerte de få minuttene han var hos sauen. Han var faktisk helt RÅ (sett i mine øyne iallefall) han hadde full fokus på sauen, senket kroppen og bare gjorde alt rett.. Han skal det bli moro å følge 🙂

Det ble tatt masse bilder, og jeg har lagt de ut i 2 album.

Først fra Lørdagen, der vi først var i en bitteliten innhegning, og senere ut i en mye større, som var helt suveren, både for hundene, sauene og oss på 2 😛 De bildene ligger her..

Og fra søndag. Da hadde vi nydelig vær deler av dagen også 🙂 De bildene er her..

Jeg vil sende en stor takk til Linda- som kom hele den lange veien fra Sverige for å holde kurs for oss. Alle var kjempe fornøyd med helgen. TUSEN TAKK LINDA 😀

Og selvsagt må jeg takke Jonna og Anton for at vi fikk holde kurset på gården deres «Myrmoen» TUSEN TAKK !!!
Takk til Thea Elise for at jeg fikk sove på sofaen din, og takk til Ernst Verner for den gode middagen lørdag:) Kjempemessig alt sammen 😀