Jordespor

Etter å ha kjørt forbi et stort jorde påvei til sporskogen her i hele sommer, var de med stor glede jeg nå så at det var slått for siste gang i år. Og fristelsen til å legge spor der var stor. Så tirsdag bare MÅTTE jeg gjøre det 🙂

Sporene var nøye planlagt da jeg er enda dårligere til å orientere meg på et jorde- enn i skogen 😉  Der har man iallefall noen trær å memorere (eller prøve å memorere  😉 ) Men jeg klarte meg fint altså 😉

Jeg skulle ha lange spor, med vinkler, og så hadde jeg bestemt meg for å bytte ut pinnene med litt andre ting- forandring fryder 🙂

Choco fikk et spor på minst 830 m. Jeg skriver minst, fordi GPS’n oppførte seg litt rart i starten. Men men- den stoppet uansett på 830. Det var 7 vinkler og 8 gjenstander. + et lite oppsøk.


Oppsøket begynte ikke bra. Tror hun var litt usikker på ha jeg ville- og skar rimelig kjapt ut til siden. Men vi forsøkte igjen, og jeg fikk det som jeg ville- rett ut. Hun slo fint på sporet, men tok selvsagt bakspor :S Hun forsvant inn i skogen Hihi

Fikk ropt henne inn, og satt henne på på nytt- da tok hun rett. Og Choco sporer veldig bra, men stor fart- større fart en hun normalt har i skogen.

Hun plukker jevnt og trutt gjenstandene, og tar vinklene veldig bra 😀 Kun før og etter nest siste vinkel tuller hun litt, og mister derfor 2  gjenstander. En liten figur- ca 4 cm høy og ett svettebånd (som jeg fant selv senere)

Vi tok en liten pause rundt 600 meter ut i sporet- Choco ble litt sliten, så det var godt med en pust i bakken 🙂 Hun brukte ca 20-25 minutter.

Poppit Fikk et spor på såvidt over 800 m. Med 8 vinkler og 5 gjenstander. Hun fikk 2 vanlige skogspinner, + 2 andre pinner (stokker) + ett svettebånd.

Hun har aldri fått noe annet en vanlige pinner, så hun plukket ikke uoppfordret de andre tingene i starten, men den siste tok hun selv 🙂

Hun har også stor fart, og jeg sliter med å holde henne i nedoverbakkene..  Alle gjenstandene ble med hjem- og hun takler vinklene veldig bra.

Kjempe flott debut på jordespor for vesle jenta mi!! 😀 Poppit brukte rundt 20 minutter- men da brukte vi god tid på de nye gjenstandene.

Håper å få tuslet flere jordespor før frosten kommer- eller før de gjødsler kanskje 😛

Gal Choco 😛

Flere bilder ligger her:

Tada 😀