Og vi har trent litt mer :)

Lørdag trente vi på Hundorp sammen med Anneke, Lobke og Karna.


I strålende vær fikk vi en flott økt. Poppit fikk forsøke seg på enkel dekk med skjult fører.  Først ca 30 sekund, så 1 minutt. Ingen problemer. Senere så fikk hun en fellesdekk (med Lobke) på 3 min. Eller den skulle være 3 minutter, men Poppit reiste seg etter 2 minutter. Jaja. hun ble lagt ned igjen og fikk ligge i 1 minutt.

Vi trente så både rute, dekk under marsj, stå under marsj – som hun nå selvsagt forveksler 😮 Får bruke litt ekstra med hjelp en stund til, slik at hun får til flest mulig korrekte momenter. Ruta går egentlig veldig bra, men hun er nok ikke helt sikker på den ennå- for når Anneke flyttet ruta, så løp hun til plassen der musmatta lå sist 😛  Terpe terpe og atter terpe. Vi fik trent litt på nesetarget- og fram i line. Kjapp som Poppit er i skolten, så tok det ikke mange repitisjonene før hun kune starte mange meter unna target og gå ut i hele linen fram til target- også uten target fikk vi til 🙂 Hopp over hinder gikk knall bra! Og også apporten var bra. Avstanden var bare kjempe flott. Kjapt opp og ned helt uten fremdrift fra 7 m 🙂

Choco fikk trene litt diverse. Rute dirigering, vanlig rute med innkalling- og vi passer på at hun står i ruta til hun får dekk kommando, ikke rett i dekk som hun gjerne gjør om vi trener for mye dekk. Avstanden hennes var super fin fra 20 meter 🙂 Hva mer gjorde vi tro… – JO metall apport. Hun tjuvstartet 2 ganger før hun da endelig klarte å holde bjørnebaken sin rolig. Apporten var flott med galopp iallefall 1/2 strekken inn (full fart ut) Etter treningen- som vare i ca 2 timer så fikk de kose seg med en dukkert i bekken 🙂

I dag har vi vært på Vinstra og kos oss med rundering og spor.

Choco og jeg fikk vel en delvis ukjent oppgave. jeg visste det var en figurant under presening i skogen, men ikke fikk jeg vite hvilken siden den var på- ei heller hvor langt ut i løypa  den lå 😛 Så da bare startet vi og ut i skogen det bar…. Og det tok ikke lang tid før jenta kom inn med melding. ingen problemer med å melde på skjult figurant- veldig bra 😀 Så etter påvisning sendte vi på andre siden- i tomslag, så ble det belønning på midtlinjen, før jeg sendte ut på andre siden i enda et funn. Choco gjør ingen feil og hun elsker dette 🙂 Dumt det nå blir en pause… Håper kong vinter holder seg unna så lenge at vi får rundert litt mer i år- etter valpingen.
For nå går Choco ut i fødselspermisjon -kun fra rundering vel og merke. Hun skal få være med å gå spor og trene lydighet en stund til ja 🙂
Jeg mener nå at selv om de er drektige så skal de ikke bare ligge i sofaen. Jo bedre form de er, jo lettere går både drektighet og fødsel. Jeg synes rett å slett synd på de tispene som vagger rundt pga fedme og knapt nok får være med på de daglige turene..(fordi de liksom må ha litt ekstra å gå på) magre skal de selvsagt ikke være- men i helt normalt hold og med en kropp i god fysisk form 🙂 Akuratt som med oss mennekser.  Først når magen evnt er stor og plagsom skal klumpen bli satt i hjemmearrest 😛

På økt nr to skulle hun melde på sekk- en på hver side. Hun har bare gjort det en gang, og da på vei, så dette skulle bli spennende:) Men jenta gjør det helt uten problemer. Søker helt nydelig og vips får hun sekken i nesa og plukker bringkobbelt. Nå setter jeg på line, slik at jeg rekker å bli med ut for å belønne over hode hennes idet hun kommer fram til sekken. Suverent !På sekk nr 2 ser man skikkelig at nesen er på- hun passerer sekken på ca 1 m uten å se den, men idet hun passerer får hun den i nesa og bråsnur 🙂 Tenker litt før hun plukker bittet, for så å komme spurtende inn. Lik belønning her som på andre siden. Veldig bra Choco klumpen min 😀

Poppit fikk 3 figuranter. Hun fikk først ingen påvirkning. Første slaget gikk veldig bra- rett ut og fant figurant veldig fort. Kommer fint inn med løsbittet.

Påvisningen har hun nå skjønt og durer ut etter avlevering.

På slag nr to så blir det stopp etter ca 20 meter. Vinden var ikke så bra på den siden, og hun mistet troa på meg 😉 Det endte med at hun måtte få en påvirkning- DA gikk hun lett ut.. Tror hun har fått litt mye syns påvirkning, og når hun ikke får hjelp av vinden, så tror hun ikke på meg. Også på neste slag fikk hun en liten lydpåvirkning. Må jobbe endel med dette- slik at hun begynner å stole på at jeg «snakker» sant 😉

På økt nr to fikk hun påvirkning som i to figuranter i skogen før jeg gikk vekk mens de gikk ut. Poppit klarte ikke helt å bestemme seg for hvilken side hun ville ut på, så da bestemte jeg det for henne 😉 og da ville hun plutselig over på andre siden. Luringen! Jeg stoppet henne og sendte på nytt. Hun løp 10 meter før hun stoppet- tenkte litt, tisset og så fortsatte hun ut og fant figuranten 🙂

På neste slag løp hun et nydelig slag og fant figuranten uten problem. Flinkeste Poppiten 🙂

Som en avslutning la Oddveig ut 2 korte spor (100m) til jentene i runderings løypa. Og vi gikk de så godt som med en gang. Og konklusjonen er at de IKKE har problemer med å gå ferske ferske spor over litt eldre spor. Begge gikk to knallgode spor med oppskriftsmessige vinkler. Så da er det når det kryssende sporet er ferskere problemet oppstår. Kjekt å vite for videre trening 😀

Virkelig 6 flotte timer i skogen. Det kom bittelitt regn, men ikke så mye at regnklær var nødvendig.  Tusen takk for all hjelp folkens 😀

Resten av bildene fra dagen ligger her..

Tada 😀