Lydighet og rundering

Onsdag var det igjen tid for lydighets trening. Jeg har begynt å fundere på hvor kjapt jeg skal opp i kl 2 med Poppit. Vi skal ikke gå kl 1 mer- det er klart, men spørsmålet er om vi skal konkurrerer mer i år, eller vente til neste år. Skal jo komme nye regler i kl 2 (+ kl 1 og 3) så spørsmålet er om jeg skal satse på de nye eller gamle reglene. Er jo ikke så veldig mye forskjell, og kun til det bedre (kjeglen går ut- og ruten kommer inn bl.a) og mest sansynlig er det ikke så mye som blir forskjellig i innlæringen. Men man må jo fundere litt 😛 En annen ting er at NKK ikke har lagt ut regelverket ennå- så jeg vet faktisk ikke 100% hvordan det nye blir….  Så summasumarum så faller jeg litt på å satse på å starte kl 2 i år, og håpe på at vi her litt flaks og får opprykk til kl 3 på første forsøk. 😛 O du hellige optimist 😉

Vi har begynt å trene på kl 2 øvelsene- og flere av de er på god vei, men ikke alt… På avstands kommandoen så har vi ikke hele avstanden inne- Fellesdekken er ikke helt inne, Hoppet er ganske nærme, men trenger litt mer sikkerhet i at det er sitt- og ikke dekk på andre siden av hinderet 😉 Innkallingen med stå tror jeg ikke skal være noe problem, hun har en fin stå. Apporten er grei, FvF også- ja dekk u/ marsj er IKKE ferdig.. Den har jeg ventet med.

Så litt har vi å jobbe med 🙂

På treningen så ble det både rute trening, innkalling med stå, starten på dekk u/ marsj osv. Vi tok også en budføring og den var virkelig flott !! Rett ut på kommando- selv om hun ikke egentlig kan den ennå 😛

Choco fikk trene litt diverse fra både kl 3, Elite og bruks. Ruta med dirigering går veldig bra- selv om vi ikke har med «ut til kjegla» Hun kryper nå både rett frem og i vending til høyre. På framsendingene så har hun flott retning, og om hun går litt fort, så hører hun fint på «rolig»

En fin økt 🙂

Tordag var vi i skogen- på runderings trening. Poppit har nå melding med påvisning, og hun bare kjører på uansett hva jeg setter henne til 😀 Hun har hatt en enorm utvikling siden vi begynte å trene i sommer, og nå skal hun bare hjernevaskes på at når jeg sier «runder» så er det ingen tvil om at det finnes en person rett frem der ute. Noen ganger tror hun ikke helt på meg 😛 men hun har ingen problemer med å løpe ut både på 50 og 60 meter. Og slagene hennes er som oftes veldig rette og fine.

Første økt fikk hun 6 slag=6 funn, på økt nr to fikk hun 2 funn og et tomslag som ikke var meningen. Hun løp laaaangt ut, men dessverre var ikke figuranten der jeg trodde den var, så hun ble sendt feil. Ble litt klabb og babb med å få henne ut igjen – da hun selvsagt mente at det ikke var noen der. Men med en liten lydpåvirkning- så raste hun ut.

Vi filmet de to første slagene hennes- Så for de spesielt interesserte: SNURR FILM 😀

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qX8TTWb2KCI]

Choco fikk en økt der hun fikk funn, tomt, funn og funn. Og jenta går som ei klokke 😀 For de erfarne så er det sikkert masse å plukke på, men i mine øyne er hun rå flink 😉 Og jeg husker å forflytte meg framover- noe Oona ikke alltid husker på :O

Så igjen- for de spesielt interesserte- Hele økten til Choco:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Vh_gjnaBsPE]

Tada 😀