Aussie-Spesialen

Fredag satte Åse og jeg snuten sørover for å være med på Norges første Australian Shepherd Spesial på Gjøvik. Vi måtte først til Gardermoen for å hente dommeren. Dessverre var flyet fra England over 1 time forsinket, og resten av kvelden ble egentlig veldig stressende. Vi hadde planer om å rekke å ordne litt til utstillingen om kvelden, men det gikk ikke helt etter planen. Men iallefall fikk vi avsluttet dagen på en veldig koselig måte- Dommer middag. Vi ble 6 stykker som koste oss flere timer med meget god mat og bikkje prat 😀


Anne og Selma

Åse og jeg delte hytte med Christine og Veronika rett ved Mjøsa- Kjempe koselig liten hytte! Vi skravlet lovlig lenge før vi tok natta, og merket godt at det ble sent da klokken ringte ved 06 tiden 😛

Jeg tror selve arrangeringen gikk veldig bra. Jentene som sto for mesteparten av jobben har virkelig stått på for at dagen skulle bli bra for alle påmeldte 🙂

Vi var påmeldt både på utstilling og lydighet.

Poppit var først ute i kl 1. Og jeg er meget fornøyd med debuten hennes. Litt småtteri her og der selvsagt, men vi endte med 174 poeng, 1premie, nr 3 i klassen (av 10) og opprykk til kl 2 😀 Goodbye kl 1 😉

Så var det å komme seg til utstillingsringen. Det var påmeldt 36 hunder, men tror det var ett par som ikke kom. Dommer Angie Challenger tok seg god tid med hver enkelt hund, og selv om det tok litt tid, var det supert å se hvor nøye hun var.  Etter hva jeg kunne se så la hun vekt på bevegelser og fronter. Og det er jo viktige ting for en gjeterhund 🙂

Poppit vant Junior klassen, og hun fikk CK. Og tilsutt endte hun jammen meg opp som nr 2 av ALLE tispene. FY FLATE det var gøy 😀 Og det at mamma Selma ble nr 3 av tispene gjorde ikke dagen dårligere 🙂
Kritikken: «16 months old. Very pretty young bitch. Beautifully balanced. Very promising head. Excellent eye/ear set and teeth. Good neck, topline and tail set. Very good angulated front/rear. Moved very nicely from all angles»


Oppdretter klassen. Poppit, Tutta, Choco og Selma

Choco gikk lydighet klasse 3, og som jeg regnet med ble det litt så der med resultatet. Det ble litt mye styr og mas før vi gikk i ringen, og jeg tror hun ladet seg endel ut ved å følge nøye på hva som skjedde rundt bilen hun satt flere timer i før start… Denne gangen hadde hun litt start problemer. Noe som resulterte i noen dobbelt kommandoer :O Veldig dumt, for ellers var det bra. Fikk 0 på metallapporten pga dobbelkommandoene og 5 på innkallingen fordi jeg ikke er smart nok 😛 Noe dommer var flink til å påpeke til alle som satt ringside 😉 Vi endte på 230 poeng, 2. premie og nr 2 i klassen (av 5 stk) I utstillings ringen så vant Choco bruksklassen med CK. Hun ble ikke plassert i beste tispe klasse.
Kritikken: «3 years old, attractive red tri. Excellent color. Very pretty head. Good eyes/ear set. Correct neck. Well angulated front/rear. Excellent balanced size. Well balanced front/rear. Stands and moves a little high in rear. Moved very well. Toes in on the front»

Vi avsluttet dagen med oppdretter klasse. Første gangen vi prøver det og jammen ble vi ikke BIS oppdretter med HP 😛 Hihi var bare oss da;)
Stilte med Choco, Selma og hennes to døtre Poppit og Tutta. Kritikken var som følger: «Very typey group with small differences. Very sound and athletic, and look like they could do a day of work. Very nice group :)»

Lørdagen avsluttet vi med grilling sammen med Kirsten, Frøydis, Jorid, Linda, Christine, Angie og Åse. En kjempe koselig kveld!! Takk for invitasjonen Linda 😀

I dag kom vi oss hjem og er temmelig slitne. Men også veldig fornøyd!

Gleder oss alt til neste års spesial 🙂

Jeg har ikke selv tatt noen bilder, så har stjålet disse her av Ann-Kristin


Blid som ei sol ja 😉

Håper jeg finner flere bilder rundt om kring som jeg kan stjele 😉

Tada 😀