D-spor debut

Etter endel fram og tilbake tenking fikk jeg overtalt meg selv til å melde på D stevne på Elverum. Skulle egentlig på Lp kurs hos Heidi Linnerud, men tenkte som så at jeg tar stevnet lørdag og kurs søndag. Litt sånn «i pose og sekk» opplegg 😉

Startet hjemmefra i 6 tiden og kom fram til stevneplassen i godt tid før oppmøte som var kl halv 10. Kjørte faktisk nesten helt rett også. Ble feil en gang, men jeg kjørte rett først også tenkte jeg det var feil, før jeg fant ut at det var rett likevel hihi.

Etter levering av papirene og en kort luftings av Choco var det trekning. Jeg ble nr 4 av- 4 🙂 helt greit det. Vi skulle starte med fellesdekk, så lydighet, budføring og spor tilslutt.

Startet bra med 10 på fellesdekken 🙂 Så etter litt venting startet vi med lineføring. Hihi gå med line?? det har jeg jo ikke gjort på «årevis». men men vi kom ok igjennom, Choco pendlet litt fram og tilbake og mistet en holdt. Ikke helt som det pleier, men greit nok. Fikk 8.
Gå foran i line ble vel egentlig som forventet. Choco var litt usikker på hva hun skulle og pendlet litt første strekka. Ingen bra lineføring heller. Tilbake var MYE bedre og vi fikk 7. Dekk under marsj var perfekt- 10 poeng. På innkallingen hadde Choco super fart og det så ut som en 10, helt til hun løp forbi og stoppet rett bak meg «hvor er ballen min ??????» hihihi vi fikk 9. På apporten tok Choco en gedigen tjuvstart. Fikk ikke sagt NOE jeg. Som regel rekker jeg iallefall å si A. 😉 Snuste på bukken ett ekstra sekund, og vi fikk 6,5. Hinderet var flott, men Choco tenkte seg om ett ekstra sekund før hun forlot utgangs stilling- derfor 9,5 Tilsammen 198 poeng

Budføringen var ett skikkelig spennings moment. Nå skulle vi få svar på om avlæringen av figurant bompingen hadde virket. Og det hadde den !! INGEN bomping i figg, og vi fikk 9 !! 🙂 Fikk trekket pga at hun også her måtte tenke ett sekund før hun forlot meg.

Etterhvert skulle vi gå spor, og etter stress gåing ut til der sporet skulle være, og like stress gåing tilbake til bilen, var det klart for å gå. Jeg var egentlig ikke sååå veldig nervøs (tror jeg :P) og Choco durte fint avgårde. Spenningen steg hos meg da vi nærmet oss første pinnen og jeg ble sååå lettet da klumpen plukket den. 🙂 Så durte vi videre. 1. vinkel gikk helt suverent ! Og igjen plukket Choco fint pinne nr 2. Hun stoppet en gang for å se på dommer (og aspirant) så gikk hun videre. Jobbet fin fint i neste vinkel og igjen kjente jeg spenningen stige.. Ville hun ta den siste og avgjørende pinnen ??? jeg fikk plutselig se slutt sløyfa og tenkte HJEEELP. Choco stoppet 1 m fra den og logret. Jeg roste, men av en eller annen grunn falt det meg ikke inn at det var pinnen. Surre hue !! Jeg var sikker på at den måtte ligge lenger unna sluttsløyfa 😛 Jeg ventet ut Choco og hun startet å søke litt rundt, surret inn bakbenet sitt og jeg ropte henne til meg. Og sendte henne på nytt- da stoppet dommer meg og gikk frem og sjekket ut plassen Choco hadde markert- Joda der lå jo pinnen! Som han sa- det er nok at de markerer pinnene og det gjorde hun jo- hun har bare en teit eier som ikke følger opp :S . jeg vet ikke hvorfor hun ikke plukket opp pinnen, men kan ha noe med at vi ikke har trent så ofte med store pinner….. men uansett- jeg burde fulgt opp og ikke fått slik panikk fordi jeg så sluttsløyfa. hihihihi skikkelig ekkel følelse å se den sløyfa uten å vite hvor sluttpinnen var ! 

Dommer sa at alt var helt perfekt bortsett fra den lille stoppen på 2. strekka og var verd 9,5 før rotet på slutten.  Han ga oss 7. Jeg er jo selvsagt kjempe fornøyd med en slik tilbakemelding. Kjekt å høre andre si det jeg selv mener- Choco ER flink til å gå spor 🙂

Vi fikk tilsammen 67 poeng på spesialøvelsene. Og 265 alt i alt. og vinner av klassen.


Først ble jeg satt som nr 2. Men jeg oppdaget at de kun hadde gitt oss 9 på fellesdekken. Så jeg sa ifra. jeg visste ikke da at det var så likt mellom nr 1 og 2 at jeg faktisk vant. Hadde jeg visst det kom til å bli områkkeringer i plasseringen hadde jeg vel ikke sagt noe. Er jo ikke plasseringen jeg er ute etter- men poengene – eller opprykket. men men gjort er gjort, selv om jeg må si jeg følte meg litt ussel der jeg sto.. Klage på ett par usle poeng liksom. 


Choco har skjønt det LOL

Stolt eier 🙂