Onsdag til søndag

Onsdag hadde vi en suveren lydighets trening på Otta. Vi gjorde vel ikke så mye fornuftig, men det er bare helt suverent at vi er flere som trener 🙂 Fellesdekk ble det, og det er litt gøy når vi har 5 stk hunder med 🙂

Torsdag var det en kjapp sportrening på Varphaugen sammen med Ingrid.  Poppit fikk et passe langt spor med 6 vinkler, 3 (?) pinner + at det var ferskt overtråkk 3 plasser. ca 1 time gammelt. Husker faktisk ikke, men tror hun mistet en pinne… Hun er fremdeles veldig ivrig på kryssingen, men hun bedrer seg mye utover i sporet og sammenlignet med hvordan hun var i starten er det STOR forskjell 🙂 Men vi er ikke i mål riktig enda 🙂

Fredag møtte vi Ingrid og Bajaz for en liten fjelltur.

Vi reiste til Kringsetra og gikk forbi Smuksjøen til Vålåsjøen.

En veldig fin tur som tilsammen tok rundt 3 timer inkludert pause.
Håper at Ingrid blir med på flere turer i høst 🙂Radarparet Ingrid og Bajaz 🙂

I helgen har vi vært på både lp og runderings trening. Lørdag som vanlig på Hundorp- og jeg må si at dette er et nydelig syn :Baiaz, Ronja, Poppit, Leah, Lobke og Andy

Lenge siden det har vært så mange hunder på en vanlig lydighetstrening på Hundorp.
Gd-hondein er en flott gjeng og vi koser oss 😀

Poppit fikk trene litt forskjellig- bl.a budføring med Vidar:


Og litt lek med Sigrid:

En super dag, og vi klarte å bli ferdig akkurat før det begynte å regne 😀

Søndag var det skikkelig «girl-power» i skogen på Vinstra. Gutta som skulle bli med ble dessverre forhindret i siste sekund, så da ble det bare Sigrid, Gitte og jeg. Men vi jentene klarte oss utmerket alene 😛

Jeg kom på en «ny» metode med Poppit og jeg er bare så fornøyd med hvordan det fungerte. Poppit har noen ganger -om vinden ikke står rett, eller hun ikke har fått lyd eller syns påvirkning ikke «trodd på meg» når jeg sender på slag 2 eller 3.  Jeg vil gjerne unngå for mye direkte påvirkning når jeg skal sende…

Jeg er HELT fersk når det gjelder rundering, og er egentlig veldig redd for å gjøre henne avhengig av påvirkning. Hvordan Choco har blitt så god som hun har blitt er egentlig et lite mysterium. hihi Hun har jo trent veldig lite rundering, men hun er jo egentlig råflink.

Men tilbake til Poppiten.. Hun fikk påvirkning på første slag ved at hun så figuranten gå ut, før hun ble tatt vekk. Vi var som nevnt 3 stk på trening i dag, og det passet egentlig perfekt til opplegget mitt. Poppit finner kjapt fig nr 1, melder bra og etter påvisning er neste figurant klar.. Mens vi er påtur inn igjen fra 1 fig, begynner fig nr 2 å løpe/gå ut. Poenget er da at Poppit skal se denne gå ut, men at den er forsvunnet innen vi har kommet inn på midtlinjen. Og på Poppit fungerte dette helt suverent. Hun fikk alt etter fig nr 2 stor fokus over midtlinjen. Det var veldig enkelt å få henne til å oppdage figuranten som løp ut. Vi hadde ingen stopper i dag i løpet av de to øktene hun fikk, men vi hadde en gang der hun søkte, men ikke fant fig. Jeg sendte henne nok litt feil, og hun søkte bakover og dermed gikk hun glipp av figurant. Men hun søkte vel og lenge før jeg plystret henne inn, og sendte på nytt (da med en liten lyd påvirkning) På neste fig ble det litt rot da to personer bevegde seg samtidig på/ ut fra midtlinjen, og hun ble derfor litt usikker på hva hun skulle- (merket det på trykket i båndet før jeg slapp henne) så da fikk hun en ny lydpåvirkning.
På neste økt gikk ALT på skinner og hun fikk 4 nydelige slag/funn. Meget ivrig på alle slagene og søker godt og melder pent.
En utrolig fin dag i skogen. Selv om det var spådd regn, så fikk vi nedbøren kun i en gedigen skur. Så det var veldig greit 🙂

Tusen takk jenter for ett flott figurant arbeid !!

Tada 😀